Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Video: Μαθήματα μοτοσυκλετιστικής φιλοσοφίας

Ελλάδα 4:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Μαθήματα μοτοσυκλετιστικής φιλοσοφίας

NEWSMOTO

Video: Μαθήματα μοτοσυκλετιστικής φιλοσοφίας

NEWSMOTO

«Αν οδηγάς μοτοσυκλέτα μένεις νέος», λέει ο Έλληνας γκουρού της οδήγησης μοτοσυκλέτας, Θανάσης Χούντρας, που έχει αφιερώσει τη ζωή του στο να βελτιώσει τις ικανότητες κάθε αναβάτη στην Ελλάδα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΕΜΠΕΡΙΔΗ (twitter.com/theworldoffroad)

Στο βίντεο των 2’40” που μόλις ανέβηκε στο youtube ακούμε το Θανάση Χούντρα να δίνει μαθήματα οδήγησης μοτοσυκλέτας με εντελώς δικό του τρόπο: δεν μιλά για παντιλίκια, σούζες, άλματα, κλίσεις και τελικές ταχύτητες – στοιχεία που θα περίμενε να κυριαρχούν σε ένα ανάλογο σεμινάριο – αλλά εντρυφεί στο μεδούλι της οδήγησης της μοτοσυκλέτας, αποκαλύπτοντας με απλά λόγια όλη την περιπλοκότητα, την επικινδυνότητα αλλά και την ομορφιά της οδήγησης, ως εγκεφαλική δραστηριότητα.

Τσιπάκι οδήγησης
Για το Θανάση Χούντρα η μοτοσυκλέτα δεν είναι μόνο η μεγάλη αγάπη της ζωής του αλλά ένα αξιοθαύμαστο όχημα, το οποίο ο εγκέφαλός μας δεν έχει φτιαχτεί για να χειρίζεται. «Από τη στιγμή που αντιλαμβανόμαστε ότι έρχεται μία στροφή μέχρι που ξαναβγαίνουμε στην ευθεία, παίρνουμε περισσότερες από 23 αποφάσεις», λέει ο δημιουργός του Riding School, της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης με έδρα το Auto Festival, στο Πολυδένδρι Αττικής. «Αυτό που κάνουμε στη σχολή είναι ότι βάζουμε στον εγκέφαλο του οδηγού το πρόγραμμα της οδήγησης».

Advertisement
Advertisement

Ο Θανάσης Χούντρας είναι γνωστή προσωπικότητα στο χώρο της μοτοσυκλέτας. Πολυπρωταθλητής εντούρο στην Ελλάδα, με συμμετοχές στο ράλι Ντακάρ και σε άλλους διεθνείς αγώνες, είναι εδώ και τρεις δεκαετίες ανάμεσα στους κορυφαίους συντάκτες και δοκιμαστές μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα. Ήταν ο εκδότης του προχωρημένου για την εποχή του περιοδικού 0300 και εκείνος που έφερε στην Ελλάδα το California Superbike School, την κορυφαία σχολή σπορ και αγωνιστικής οδήγησης στον κόσμο.

Αφού για χρόνια τέλεσε πιστοποιημένος εκπαιδευτής του CSS (δημιουργία του Keith Code, ενός άλλου γκουρού της μοτοσυκλέτας και συγγραφέα της best seller σειράς βιβλίων Twist of the Wrist), ο Χούντρας έφτιαξε τη δική του σχολή και εκεί μεταδίδει τις γνώσεις, τις εμπειρίες του από τους δρόμους και τις πίστες αλλά και τη βαθύτερη φιλοσοφία του πάνω στο θέμα της οδήγησης. Στο βίντεο, μάλιστα, εξηγεί επιστημονικά γιατί η οδήγηση της μοτοσυκλέτας είναι ελιξίριο νεότητας για τον αναβάτη της!

Απολαύστε το υψηλής αισθητικής τρέιλερ και αν καβαλάτε μοτοσυκλέτα αφιερώστε μία ημέρα από τη ζωή σας στο Riding School. Αυτό το μάθημα μπορεί μία ημέρα να σας σώσει τη ζωή!

Advertisement