Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: H βελτιωμένη αεροδυναμική του νέου Leaf

Ελλάδα 21:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: H βελτιωμένη αεροδυναμική του νέου Leaf

ΝΕΑ

Video: H βελτιωμένη αεροδυναμική του νέου Leaf

ΝΕΑ

H νέα γενιά του Leaf είναι καθοδόν και η Nissan ήδη παρουσιάζει στοιχεία που θα κάνουν το ηλεκτρικό της μοντέλο να ξεχωρίσει. Ένα από αυτά είναι ο βελτιωμένος αεροδυναμικός σχεδιασμός του.

Advertisement
Advertisement

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ (instagram.com/SeitanF1)

Το νέο Leaf θα έχει καλύτερο αεροδυναμικό συντελεστή και θα είναι πιο αποδοτικό, επιτρέποντας στον οδηγό του να διανύει ακόμα μεγαλύτερες αποστάσεις  με μία μόνο φόρτιση. Άλλωστε αυτό είναι το «κλειδί» για την αποτελεσματικότητα ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου.

Ο χαμηλός συντελεστής οπισθέλκουσας και η μεγαλύτερη ευστάθεια, επιτρέπουν στο ιαπωνικό όχημα να διανύσει μεγαλύτερες αποστάσεις με έναν πλήρη κύκλο φόρτισης. Είναι χαμηλότερο από τη προηγούμενη γενιά, πράγμα που του επιτρέπει την επίτευξη μηδενικής ανύψωσης, αλλά και καλύτερης σταθερότητας σε υψηλές ταχύτητες. Επιπλέον, τα νέα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά σταθεροποιούν σημαντικά το αυτοκίνητο, ακόμα και όταν αυτό δέχεται ριπές δυνατών πλευρικών ανέμων.

Advertisement
Advertisement

Εμπνευσμένοι από τα φτερά των αεροπλάνων, οι μηχανικοί της Nissan κατέληξαν στο τελικό σχήμα του νέου Leaf, το οποίο θεωρούν πως επιτρέπει συμμετρική ροή του αέρα, για ένα πιο άνετο και αποτελεσματικό ταξίδι.

Όλα αυτά σε ένα μοντέλο που ήταν το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μαζικής παραγωγής και έως τώρα μετράει 277.000 πωλήσεις  παγκοσμίως.

Περισσότερα στο video που ακολουθεί…

Advertisement