NewsAuto.gr
ΝΕΑ

Video: Το εντυπωσιακό Pininfarina H2 Speed από… το μηδέν!

H Pininfarina έδωσε στη δημοσιότητα ένα πολύ ενδιαφέρον video σχετικά με το H2 Speed το οποίο έκλεψε την παράσταση στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Πρόκειται για την έκδοση (περιορισμένης) παραγωγής του εντυπωσιακού πρωτότυπου που είχαμε δει πρώτη φορά δύο χρόνια νωρίτερα και που φέρει κινητήριο σύνολο υδρογόνου/ηλεκτρικής ενέργειας.

Συγκεκριμένα, κυψέλες καυσίμου και δύο ηλεκτροκινητήρες που στέλνουν ισχύ 500 ίππων στους πίσω τροχούς. Οι εκπομπές ρύπων φυσικά θα είναι μηδενικές ενώ τα 0-100 στο επαναστατικό αυτό όχημα θα επιτυγχάνονται σε 3.4sec, με την τελική ταχύτητα να ορίζεται στα 300+ km/h!

Εκεί η Pininfarina συνεργάστηκε με την GreenGT, μία εταιρεία με βάση στην Ελβετία, που ειδικεύεται σε τεχνολογίες υδρογόνου/ηλεκτρισμού και έχει συνεργαστεί ξανά με μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, με ένα εντυπωσιακό παράδειγμα το πρωτότυπο Citroen Survolt του 2010.

To σασί του H2 Speed είναι ανθρακονημάτινο, βασίζεται σε πρωτότυπο αγώνων αντοχής και γεννήθηκε για να προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις εντός πίστας, σε τυχερούς με… μεγάλα πορτοφόλια.

Περισσότερα, πατώντας play!