Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Δοκιμές για το νέο Qashqai

Ελλάδα 11:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Δοκιμές για το νέο Qashqai

ΝΕΑ

Video: Δοκιμές για το νέο Qashqai

ΝΕΑ

Μερικές ημέρες έμειναν για τα αποκαλυπτήρια της δεύτερης γενιάς του νέου Qashqai, του πιο σημαντικού μοντέλου στη γκάμα της Nissan. Η ιαπωνική μάρκα μας κρατά σε… εγρήγορση με ένα video και φωτογραφίες του καμουφλαρισμένου crossover να πραγματοποιεί δοκιμές σε παγωμένο αλλά και ασφάλτινο τερέν. Το νέο Qashqai έχει εξελιχθεί και θα κατασκευάζεται στην Αγγλία.

Advertisement
Advertisement

Οι κύριες γραμμές του απερχόμενου μοντέλου έχουν διατηρηθεί, θα προστεθούν όμως λεπτομέρειες που είδαμε στο νέο X-Trail. Το τελευταίο εξάλλου θα αντικαταστήσει το 7θέσιο Qashqai+2. Οι διαστάσεις του νέου compact crossover δεν θα μεταβληθούν σημαντικά, με το μήκος να φθάνει γύρω στα 4,3 m. Θα έχει όμως βελτιωμένη αεροδυναμική απόδοση, ποιοτικότερα υλικά στην καμπίνα των επιβατών και αναβαθμισμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Στον προαιρετικό του εξοπλισμό θα περιλαμβάνεται το R-Link, το οποίο γνωρίζουμε από τα νέα Renault. Στη μεγάλη οθόνη αφής θα εμφανίζονται οι χάρτες του συστήματος πλοήγησης και διάφορες άλλες λειτουργίες ηλεκτρονικών συστημάτων του αυτοκινήτου.

Εμφανώς ανανεωμένη θα είναι η γκάμα των κινητήρων, όταν το αυτοκίνητο λανσαριστεί στην Ευρώπη, το δεύτερο εξάμηνο του 2014. Ως σημαντικότερη προσθήκη κρίνεται αυτή του 1.2 turbo βενζίνης, με ισχύ κοντά στα 120 PS και η ροπή στα 19,4 kgm. Σε συνδυασμό με το 6τάχυτο κιβώτιο, θα εμφανίζει μέση κατανάλωση κάτω από 5,5 lt. ανά 100 km στην προσθιοκίνητη έκδοση. Και βέβαια διαθέσιμοι θα είναι και οι 1.5 και 1.6 diesel.

Το νέο Qashqai βασίζεται στην αρχιτεκτονική CMF (Common Module Family) του Ομίλου Renault-Nissan. Επιτρέπει στα διάφορα συμβατά μέρη (κινητήρας, καμπίνα επιβατών, εμπρός και πίσω κάτω τμήμα του αμαξώματος, ηλεκτρικά συστήματα) να «κουμπώνουν» μεταξύ τους, ενώ παράλληλα είναι συμβατή με διάφορες πλατφόρμες.

Advertisement
Advertisement