Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Βελτίωση με 528 άλογα για την Porsche Macan

Ελλάδα 22:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βελτίωση με 528 άλογα για την Porsche Macan

ΝΕΑ

Βελτίωση με 528 άλογα για την Porsche Macan

ΝΕΑ

Αρκετή επιπλέον αγριάδα στην Porsche Macan προσθέτει το πακέτο βελτίωσης της ελβετικής O.CT που βελτιώνει αρκετά τις επιδόσεις του γερμανικού SUV. Τόσο ώστε να αγριοκοιτάζει ακόμη και τις 911. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η Macan, για όσους δεν θυμούνται αποδίδει στην κορυφαία της έκδοση (με το ανάλογο πακέτο της Porsche) 440 ίππους και περισσότερα από 60 κιλά ροπής χάρη στον V6 των 3,6 λίτρων με τους δύο υπερσυμπιεστές που χρησιμοποιεί. Αντίστοιχα κορυφαίες είναι και οι επιδόσεις της με τα 0-100 να έρχονται, σύμφωνα με την γερμανική εταιρία, σε μόλις 4,4 δευτερόλεπτα με την τελική να ανέρχεται στα 272 χλμ./ώρα.

Περιθώριο για βελτίωση υπάρχει πάντα και σε αυτό φαίνεται να συμφωνεί και η ελβετική O.CT. που ετοίμασε το δικό της “πακέτο” για το γερμανικό γερμανικό SUV. Η απόδοση για την περίσταση ανεβαίνει στους 528 ίππους με την ροπή να σκαρφαλώνει ανάλογα στα 72,4 κιλά. Όπως καταλαβαίνετε αυτά τα δύο νούμερα βρίσκονται πολύ κοντά σε εκείνα της εργοστασιακής 911 Turbo.

Για να φτάσει ως εκεί η απόδοση του μοτέρ η O.CT επαναπρογραμμάτισε την κεντρική μονάδα ελέγχου (ECU) και πρόσθεσε μεταξύ άλλων μικρών αλλαγών και ένα ολοκαίνουριο σύστημα εξαγωγής.

Advertisement
Advertisement

Η O.CT δεν αναφέρει πολλά στοιχεία για τις επιδόσεις πέρα από τη βελτίωση στο χρόνο για τα 0-100 που μειώνεται κατά 0,4 δευτερόλεπτα! Όχι και άσχημα για ένα SUV δεν νομίζετε;

porsche-macan-turbo-o-ct-640