Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Βελτιωμένη BMW X3 M40i με 420 ίππους

Ελλάδα 16:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βελτιωμένη BMW X3 M40i με 420 ίππους

ΝΕΑ

Βελτιωμένη BMW X3 M40i με 420 ίππους

ΝΕΑ

Μπορεί η τρίτη γενιά της X3 να έχει τον δικό της πανίσχυρο εκπρόσωπο που ακούει στο όνομα M40i, ωστόσο η γερμανική dÄHLer, που εξειδικεύεται στα μοντέλα της BMW πιστεύει ότι εκεί έξω υπάρχει και μια μερίδα του κοινού που ζητά ακόμη υψηλότερες επιδόσεις από το SUV των Βαυαρών. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Με στόχο την απόδοση είναι οι αλλαγές που πραγματοποιεί η dÄHLer στην BMW X3 M40i και για αυτό το λόγο οι στιλιστικές παρεμβάσεις στο αμάξωμα του γερμανικού SUV είναι ιδιαίτερα περιορισμένες. Σίγουρα το μάτι θα πέσει πρώτα στις τεράστιες σφυρήλατες ζάντες της γερμανικής εταιρίας βελτιώσεων “CDC1” με τον ενδιαφερόμενο να μπορεί να διαλέξει διαστάσεις μεταξύ 20 και 21 ιντσών.

bmw_x3_dahler-640-3

Οπτικά ξεχωρίζουν και οι δύο διπλές απολήξεις της νέας εξάτμισης που προέρχεται επίσης από τους Γερμανούς, βελτιώνει τις επιδόσεις και τον ήχο της X3 ενώ ταυτόχρονα πληροί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ρύπων. Το πλαίσιο της γρίλιας είναι πλέον μαύρο, ενώ και οι καθρέπτες φέρουν ασημένια καλύμματα και κάπου εδώ… τελειώσαμε!

Advertisement
Advertisement

bmw_x3_dahler-640-2

Στα ενδότερα η dÄHLer δεν μπορούσε να αφήσει απείραχτη την ανάρτηση της X3 και για αυτό τον λόγο προχώρησε στην αλλαγή των ελατηρίων με άλλα δικά της που φέρνουν παράλληλα το αμάξωμα πιο κοντά στο έδαφος, ενώ νέα είναι και τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ.

Advertisement

bmw_x3_dahler-640

Στα του κινητήρα, η απόδοση του τρίλιτρου εν σειρά εξακύλινδρου μηχανικού συνόλου έχει σκαρφαλώσει στους 420 ίππους από τους 360 της εργοστασιακής έκδοσης, ενώ ανάλογη αύξηση υπάρχει φυσικά και για την ροπή, η οποία ανέρχεται πλέον στα 64,24 κιλά από τα 51 που βρισκόταν πριν.

Advertisement

Επίσημη αναφορά στις βελτιωμένες επιδόσεις της X3 M40i από την dÄHLer δεν υπάρχουν προς το παρόν αλλά κάτι μας λέει πως τα 4,8 δεύτερα που χρειάζεται η εργοστασιακή έκδοση για τα 0-100 χλμ./ώρα είναι πλέον “πολλά” για την βελτιωμένη έκδοση του γερμανικού SUV.