Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota/Lexus: Με φωνητικές υπηρεσίες της Amazon Alexa

Ελλάδα 20:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Toyota/Lexus: Με φωνητικές υπηρεσίες της Amazon Alexa

ΝΕΑ

Toyota/Lexus: Με φωνητικές υπηρεσίες της Amazon Alexa

ΝΕΑ

Στο περιθώριο της Έκθεσης καταναλωτικών προϊόντων τεχνολογίας, CES, η οποία διεξάγεται όπως κάθε χρόνο στο Λας Βέγκας, η Amazon ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας με την Toyota και Lexus, σε ότι αφορά τις φωνητικές υπηρεσίες.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Τα συστήματα, όπως η ενεργοποίηση του κλιματιστικού ή το κλείδωμα των θυρών, που ενεργοποιούνται μέσω φωνητικών εντολών γίνονται όλο και πιο διαδεδομένα στα νέας τεχνολογίας αυτοκίνητα. Μία από τις εταιρείες που αποτελούν σημείο αναφοράς στα παραπάνω είναι η Amazon, μέσω της υπηρεσίας Alexa. Πλέον η αμερικάνικη φίρμα διεισδύει ακόμα περισσότερο, καθώς  η τεχνολογία φωνής θα ενσωματωθεί στα συστήματα ενημέρωσης ορισμένων επιλεκτικών μοντέλων τόσο της Toyota όσο και της Lexus.

18-2018-toyota-camry-fd-1-chariatis-530

Η Alexa θα κάνει το ντεμπούτο της ήδη από φέτος, σε μοντέλα Toyota που διαθέτουν το λογισμικό Entune 3.0 App Suite και Lexus με το αντίστοιχο Enform App Suite 2.0. Σε ότι αφορά την πρώτη εταιρεία, κάποια από τα μοντέλα της κυκλοφορούν ήδη στην αγορά των ΗΠΑ, όπως τα Camry και Sienna, ενώ για την Lexus ουσιαστικά όλη η γκάμα της (NX, RX και LS) διαθέτει το παραπάνω λογισμικό.

Advertisement

05-2018-toyota-camry-fd-1-chariatis-640

Η φωνητική υπηρεσία Alexa, αναμένεται να προσφέρει  πρόσβαση σε δεκάδες χιλιάδες λειτουργίες και πληροφορίες για τα οχήματα, αλλά και να παρέχει συμβουλές για ραντεβού ή προγραμματισμένες διαδρομές και ώρες αναχώρησης με τη βοήθεια της ατζέντας μετακινήσεων.  Επίσης ο χρήστης θα μπορεί να αναζητεί τις ταινίες που προβάλλονται στους τοπικούς κινηματογράφους, να ακούει την αγαπημένη του playlist,  να μαθαίνει την πρόγνωση του καιρού στον προορισμό του ή να ενεργοποιεί διάφορες οικιακές συσκευές, πάντα μέσω φωνητικών εντολών, εν κινήσει.

Advertisement