Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota Supra: Σε δημοπρασία μία ειδική έκδοση

Ελλάδα 1:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota Supra: Σε δημοπρασία μία ειδική έκδοση

ΝΕΑ

Toyota Supra: Σε δημοπρασία μία ειδική έκδοση

ΝΕΑ

Εάν είστε από τους φανατικούς φίλους της Toyota Supra και δεν μπορείτε να περιμένετε μέχρι τα μέσα του 2018, όταν και θα παρουσιαστεί το νέας γενιάς μοντέλο, μην απελπίζεστε. Κατά την διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Τόκιο, αναμένεται να βγει σε δημοπρασία μία ειδική έκδοση του ιαπωνικού κουπέ, με αρκετά «καλούδια» επάνω της.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Η συγκριμένη Supra αποτελεί προϊόν του βελτιωτικού οίκου Top Secret, η οποία κατάφερε να φτάσει τα 358 km/h στο κυκλικό circuit του Nardo της Ιταλίας. Φυσικά δεν πρόκειται για μία οποιοδήποτε Supra αλλά για μια βελτιωμένη έκδοση που «φοράει» έναν V12 κινητήρα δανεισμένο από το τετράθυρο Toyota Century, του οποίου η ιπποδύναμη από τους 276 PS που ήταν αρχικά αγγίζει τους 943 PS, με τη ροπή να έχει σκαρφαλώσει στα 103,0 kgm, χάρη στις μετατροπές που έχει κάνει η εταιρεία.

top-secret-toyota-supra-auction (2)-chariatis-530

Ο κινητήρας έχει ουσιαστικά υποστεί ολική μετάλλαξη, αφού διαθέτει από ειδικά κατασκευασμένες πολλαπλές εισαγωγής και σωληνώσεις μέχρι διπλές τουρμπίνες και custom made πλήρες σύστημα εξαγωγής. H παραπάνω ισχύς μεταφέρεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς, μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων της Getrag, ενώ υπάρχει φυσικά και μπλοκέ διαφορικό.

Advertisement

top-secret-toyota-supra-auction (1)-chariatis-640

Βαμμένη σε χρυσό χρώμα Top Secret Gold, η συγκεκριμένη Supra διαθέτει ένα από τα πιο εντυπωσιακά αμαξώματα, με αυξημένα μετατρόχια και έντονες γωνίες, δείχνοντας πιθανότατα την σχεδιαστική προσέγγιση του μελλοντικού μοντέλου παραγωγής.

Advertisement