Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota και Daihatsu στοχεύουν στις αναδυόμενες αγορές

Ελλάδα 0:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota και Daihatsu στοχεύουν στις αναδυόμενες αγορές

ΝΕΑ

Toyota και Daihatsu στοχεύουν στις αναδυόμενες αγορές

ΝΕΑ

Τόσο η Toyota όσο και η Daihatsu, σχεδιάζουν από κοινού να κατασκευάσουν νέα γενιά μικρών αυτοκινήτων, προκειμένου να πρωταγωνιστήσουν στις αναδυόμενες αγορές, με τα μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Ο πρόεδρος της Daihatsu Μasanori Mitsui, τονίζει πως το συγκεκριμένο εγχείρημα αποτελεί τεράστια ευκαιρία για βιώσιμη ανάπτυξη της ιαπωνικής εταιρίας. Κατονομάζει ευθέως τις αγορές της Βραζιλίας και της Ρωσίας ως αυτές που μπορούν να φέρουν ζεστό χρήμα στα ταμεία στο μέλλον και γι αυτό κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Η Daihatsu είναι δυνατή στην Νοτιοανατολική Ασία, ενώ η μητρική Toyota κυριαρχεί σε αγορές μεταξύ άλλων, όπως είναι αυτή των Η.Π.Α.

Γνωρίζουν πολύ καλά και οι δυο φίρμες, πως η κατάσταση στις ισχυρές οικονομίες του πλανήτη δύσκολα θα μεταβληθεί τα προσεχή χρόνια, οπότε είναι λογικό και επόμενο να ποντάρουν πολλά στις αναδυόμενες αγορές, οι οποίες θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη των ίδιων των εταιριών.

Advertisement
Advertisement

Οι προβλέψεις των αναλυτών είναι αμείλικτες και κάνουν λόγο για πωλήσεις που θα αγγίξουν τα 30 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε έξι χρόνια σε εκείνες τις αγορές που αναμένεται να πάρουν τα πάνω τους, από σχεδόν 19 εκατομμύρια αυτοκίνητα, που πρόκειται να κλείσουν φέτος.

Αυτονόητο θεωρείται πως τα προϊόντα τους θα διακρίνονται για την αξιοπιστία τους, το χαμηλό κόστος κατασκευής, αλλά και την οικονομία καυσίμου.