Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota Gazoo Racing: Νέο πρωτάθλημα Ενιαίου

Ελλάδα 13:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota Gazoo Racing: Νέο πρωτάθλημα Ενιαίου

ΝΕΑ

Toyota Gazoo Racing: Νέο πρωτάθλημα Ενιαίου

ΝΕΑ

Το αγωνιστικό τμήμα της Toyota, μέσω της επίσημης ομάδας Gazoo Racing, ανακοίνωσε την θεσμοθέτηση ενός νέου πρωταθλήματος, το οποίο αφορά αποκλειστικά κατόχους του κουπέ μοντέλου GT86.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε ευρωπαϊκό έδαφος και θα μπορούν να συμμετέχουν ιδιοκτήτες τόσο της έκδοσης GT86 CS-Cup, που είναι κατασκευασμένη για πίστες, όσο και της GT86 CS-R3, η οποία πληροί τις προδιαγραφές της κατηγορίας R3 της FIA για αγώνες ράλι. H πρώτη έκδοση διαθέτει τον ατμοσφαιρικό 2λιτρο boxer κινητήρα με απόδοση 212 PS και την κίνηση να φτάνει στους πίσω τροχούς, μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων και ενός διαφορικού Torsen. Αντίθετα στο GT86 CS-R3, ο κινητήρας έχει δεχτεί επεμβάσεις με αποτέλεσμα την αύξηση της ισχύς του στους 240-250 PS. Η κίνηση στον πίσω άξονα μεταδίδεται μέσω ενός σειριακού κιβώτιου 6 σχέσεων.

TOYOTA-86-RACING-04-chariatis-530

Και δεδομένου ότι η Gazoo Racing επιθυμεί ο νέος θεσμός να είναι όσο το δυνατόν πιο ευέλικτος, επιτρέπει τη συμμετοχή σε περισσότερες από μία σειρές αγώνων, είτε σε πίστα, είτε σε αγώνες ράλι με μεικτές συνθήκες. Η τελική κατάταξη θα καθοριστεί από τα δέκα καλύτερα αποτελέσματα του κάθε συμμετέχοντα, με τον πρώτο να κατακτά χρηματικό ποσό 35.000 ευρώ και ένα ως Toyota CH-R, ενώ ο δεύτερος  και ο τρίτος της βαθμολογίας, θα κερδίσουν 25.000 και 20.000 ευρώ αντίστοιχα.