Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Toyota Century είναι η ιαπωνική Rolls-Royce

Ελλάδα 13:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Toyota Century είναι η ιαπωνική Rolls-Royce

ΝΕΑ

Το Toyota Century είναι η ιαπωνική Rolls-Royce

ΝΕΑ

Στο Σαλόνι του Τόκιο η Toyota παρουσίασε τη νέα γενιά του Century, τη ναυαρχίδα της γκάμας, ένα μοντέλο που το όνομά του παραμένει άγνωστο, ιδίως για αυτούς που δεν κατοικούν στην Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Advertisement
Advertisement

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

To Toyota Century παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1967, ως μοντέλο αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την γέννηση του ιδρυτή της φίρμας, Σακίτσι Τογιόντα. Για δύο δεκαετίες παρέμεινε στην αγορά χωρίς καμία ουσιαστική αλλαγή, μέχρι και φέτος όπου έκανε το ντεμπούτο του στο Τόκιο.

Advertisement
Advertisement

toyota-chariatis-640 a

Κοιτώντας το εξωτερικά, ο σχεδιασμός του παραπέμπει σε αυτοκίνητο των 90s, καθώς διαθέτει ένα τετραγωνισμένο αμάξωμα με έντονες γωνίες, ενώ οπτικά κυριαρχούν στοιχεία όπως η μεγάλη γρίλια, τα ορθογώνια φώτα και οι πολυάκτινες ζάντες.

toyota-chariatis-640 b

Advertisement

Η εικόνα αλλάζει άρδην στο εσωτερικό, όπου κυριαρχεί η πολυτέλεια με τις ξύλινες επενδύσεις και τα αναπαυτικά καθίσματα, ντυμένα με άριστης ποιότητας δέρμα. Το επίπεδο εξοπλισμού είναι πλήρης, καθώς οδηγός και επιβάτες έχουν στην διάθεσή τους σύστημα ψυχαγωγίας που περιλαμβάνει υψηλής πιστότητας Hi-Fi, ψηφιακό πίνακα οργάνων καθώς και επιφάνεια εργασίας για τους πίσω επιβαίνοντες.

toyota-chariatis-640 c

Advertisement

Η Toyota δεν έχει ανακοινώσει λεπτομέρειες σχετικά με τα μηχανικά μέρη του νέου Century, αλλά ήδη είναι γνωστό ότι κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός από το Lexus LS 600h V8 κινητήρας των 5,0 λίτρων που συνεργάζεται με ένα ηλεκτρικό σύνολο, με συνολική απόδοση 445 ίππους.