Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota C-HR R Tuned: Το ταχύτερο CUV στον κόσμο

Ελλάδα 8:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota C-HR R Tuned: Το ταχύτερο CUV στον κόσμο

ΝΕΑ

Toyota C-HR R Tuned: Το ταχύτερο CUV στον κόσμο

ΝΕΑ

Η Toyota έχει αναμφίβολα μια δυναμική παρουσία στην έκθεση SEMA στο Λας Βέγκας καθώς στο περίπτερο της φιλοξενούνται 18 εντυπωσιακά εκθέματα. Ωστόσο τις εντυπώσεις έχει κλέψει η αγωνιστική έκδοση του C-HR με τον κωδικό R Tuned.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Η Toyota αναφέρεται σε αυτό ως «το ταχύτερο CUV στον κόσμο» και όχι χωρίς λόγο αφού έχει καταφέρει να σημειώσει στην πίστα Willow Springs ταχύτερο γύρο από τις McLaren 650S, Porsche 911 GT3 RS και το Nissan GT-R Nismo.

toyota-sema-2017-cars-harpi530

Advertisement
Advertisement

Για να αποκτήσει αυτή τη δυναμική το αγωνιστικά προετοιμασμένο C-HR έχει δεχθεί μια σειρά εκτεταμένων επεμβάσεων σε κάθε επιμέρους τομέα, με την Toyota ωστόσο να είναι αρκετά φειδωλή στις πληροφορίες σχετικά με τις λεπτομέρειες αυτών των επεμβάσεων. Κάτω από το καπό λοιπόν του αγωνιστικού C-HR ζει ένας τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας που αγγίζει τους 600 ίππους και ο οποίος τροφοδοτεί μέσω μιας ανάλογα ενισχυμένης μετάδοσης τους εμπρός τροχούς.

Ειδική μέριμνα έχει δοθεί στην αεροδυναμική χάρη στην οποία είναι δυνατή η παραγωγή κάθετης δύναμης της τάξης των 136 κιλών ενώ μεταξύ των κύριων βελτιώσεων είναι η τοποθέτηση αγωνιστικών φρένων της Brembo, ρυθμιζόμενης ανάρτησης τριών δρόμων και φυσικά αγωνιστικών ελαστικών.

Χάρη σε όλα τα παραπάνω το C-HR R Tuned επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 2,9 δλ. ενώ μπορεί να σημειώσει επιβράδυνση της τάξης των 1,2 g και πλευρική επιτάχυνση που αγγίζει τα 1,7 g.

Advertisement

toyota-sema-2017-cars-harpi640