Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τον Οκτώβριο θα παρουσιαστεί το Audi E-Tron

Ελλάδα 0:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τον Οκτώβριο θα παρουσιαστεί το Audi E-Tron

ΝΕΑ

Τον Οκτώβριο θα παρουσιαστεί το Audi E-Tron

ΝΕΑ

Η Audi το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αρχίσει να υιοθετεί κάποιες επιφυλάξεις για το ολοκαίνουργιο SUV της το E-Tron, σύμφωνα πάντα με επίσημες αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας, δεν πρόκειται να αποκαλυφθεί μέχρι το επόμενο φθινόπωρο, πιθανώς να το δούμε στο Auto Show του Παρισιού τον Οκτώβριο.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ο αμφισβητίας του Ingolstadt απέναντι στα Tesla Model X και Jaguar I-Pace αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην ώθηση του Ομίλου Volkswagen στην ηλεκτροκίνηση και αντιπροσωπεύει επίσης την απάντηση της Audi στην πτώση των πωλήσεων diesel. Το νέο Audi E-Tron, το οποίο παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο το 2015, πιστεύεται ότι θα έχει ένα πιο ήπιο στυλ όταν ενταχθεί στην παραγωγή, παρόμοιο με αυτό του επερχόμενου Q6, ενώ υποστηρίζεται από μια τροποποιημένη έκδοση της πλατφόρμας MLB που επίσης χρησιμοποιείται από τα Q5 και Q7.Audi-e-tron-suv-prototype-tsiro-640

Δεν έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής λεπτομέρειες σχετικά με τον κινητήρα και τα μηχανικά μέρη, ωστόσο το αυτοκίνητο της έκθεσης διέθετε τρεις ηλεκτρικοκινητήρες που συνεργάζονται προκειμένου να παράγουν 429 ίππους και πάνω από 800 Nm ροπής, γεγονός που του επιτρέπει να φτάσει στα πρώτα 100 km/h από στάση σε 4,6 sec ενώ η ανώτατη τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 210 km/h. Η μεγάλη σε χωρητικότητα μπαταρία προσφέρει αυτονομία της τάξης των 500 km με μια μόνο φόρτιση.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό, το Audi E-Tron προσφέρει θέσεις για έως και 5 ενηλίκους ενώ ο σπορ σχεδιασμός του είναι εμπνευσμένος από το πιο πρόσφατο A8, με το Virtual Cockpit να βρίσκεται τοποθετημένο στο κέντρο του ταμπλό. Τέλος, όπως και η ναυαρχίδα της εταιρίας, το SUV μηδενικών εκπομπών ρύπων, αναμένεται να διαθέτει αυτόνομη ικανότητα οδήγησης επιπέδου 3.