Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το πιο extreme Honda Civic Type R

Ελλάδα 17:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το πιο extreme Honda Civic Type R

ΝΕΑ

Το πιο extreme Honda Civic Type R

ΝΕΑ

Η ιαπωνική Mugen αποκάλυψε σε πρωτότυπη μορφή μια super βελτιωμένη έκδοση του κορυφαίου Honda Civic Type R, που του χαρίζει έναν πραγματικά πολύ επιθετικό χαρακτήρα σε αμάξωμα και εσωτερικό. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Η πρόταση της Mugen παρουσιάστηκε επίσημα κατά τη διάρκεια της φετινής Έκθεσης Βελτιώσεων του Τόκιο μαζί με την πρόταση της βελτιωτικής εταιρείας και για τις υπόλοιπες εκδόσεις του Honda Civic. Το όνομα του πρωτότυπου είναι RC20GT.

Εξωτερικά, το αμάξωμα αποκτά μια αγωνιστικών καταβολών εμφάνιση διαθέτοντας ένα καινούργιο body kit με επανασχεδιασμένο εμπρόσθιο μέρος (νέος προφυλακτήρας, μάσκα, καπό), custom περιμετρικά σπόιλερ, μια τεραστίων διαστάσεων πίσω αεροτομή, αλλά και νέες σφυρήλατες ζάντες 20 ιντσών.

Επιπλέον αυτών στο πίσω μέρος του προφυλακτήρα η Mugen έχει αντικαταστήσει τις τριπλές απολήξεις της εξάτμισης του Honda Civic Type R με μια μεγαλύτερης διαμέτρου απόληξη. Παράλληλα υπάρχουν και νέες, μεγαλύτερες «δαγκάνες» για τα φρένα.

Advertisement
Advertisement

Mugen RC20GT 640

Στο εσωτερικό, η Mugen χαρίζει στο Civic Type R μια εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή του γνωστού μας αυτοκινήτου, αφού έχει αλλάξει το τμήμα του ταμπλό μπροστά από τον οδηγό προσθέτοντας επενδύσεις από ανθρακονήματα, ενώ συναντούμε και έναν πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων, καθώς και τιμόνι με «κομμένη» στεφάνη.

Στην αγωνιστική εμφάνιση του εσωτερικού συμβάλουν και τα νέα μπάκετ καθίσματα της Recaro, όχι μόνο για τους εμπρόσθιους, αλλά και για τους πίσω επιβάτες, ενώ έχει τοποθετηθεί και ένα αγωνιστικό roll cage.

Advertisement

Mugen RC20 GT 640b

Σε ό,τι αφορά τέλος στον κινητήρα του Honda Civic Type R, η Mugen τονίζει ότι έχει προβεί σε βελτιώσεις στην εισαγωγή και το σύστημα ψύξης του 2λιτρου turbo VTEC μοτέρ, χωρίς πάντως να ανακοινώνει τα κέρδη σε ισχύ, ροπή ή επιδόσεις.

Advertisement