Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο VW Touran στην Γενεύη

Ελλάδα 2:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το νέο VW Touran στην Γενεύη

ΝΕΑ

Το νέο VW Touran στην Γενεύη

ΝΕΑ

Μακρύτερο και πιο ευρύχωρο θα κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στο κοινό το νέο MPV της γερμανικής εταιρίας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Δίπλα στο ανανεωμένο Sharan θα κάνει το ντεμπούτο του το μικρότερο αλλά ολοκαίνουργιο Touran που βασίζεται στην πλατφόρμα MQB. Από πλευράς σχεδίασης διατηρείται η γνωστή MPV φόρμα με την γνωστή άποψη που καθιέρωσε το Golf. Σημαντικά μεγαλύτερο είναι το μήκος του αμαξώματος το οποίο είναι 120 mm μακρύτερο από το προηγούμενο μοντέλο με τα 110 mm να αφορούν στο μεταξόνιο.

Advertisement
Advertisement

Έτσι, οι χώροι για τους επιβάτες αναμένονται μεγαλύτεροι και πιο άνετοι, ο χώρος αποσκευών έχει αυξηθεί κατά 48 lt, ενώ πέρα από την 5-θέσια έκδοση υπάρχει και 3η σειρά καθισμάτων διαμορφώνοντας 7-θέσια διάταξη στο εσωτερικό. Τα σύστημα πολυμέσων είναι τελευταίας γενιάς και υποστηρίζει τις πλατφόρμες Google Android Auto και Apple Car Play.

Παρότι μεγαλύτερο σε διαστάσεις, το νέο Touran είναι έως 62 kg ελαφρύτερο. Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τους γνωστούς 1.2 TSI και 1.4 TSI με 110 PS και 150 PS αντίστοιχα, ενώ από πλευράς ντίζελ υπάρχουν οι 1.6 TDI και 2.0 TDI με 110 PS και 150 ή 190 PS, ομοίως. Πλούσιος είναι και ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας περιλαμβάνοντας από πλήρως αυτόματο cruise control έως και σύστημα προειδοποίησης ή αποτροπής σύγκρουσης με αυτόνομη πέδηση.

Advertisement

Advertisement