Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι θα έρθει μετά το Project 7;

Ελλάδα 15:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι θα έρθει μετά το Project 7;

ΝΕΑ

Τι θα έρθει μετά το Project 7;

ΝΕΑ

Θυμάστε την ειδική, σχεδόν αγωνιστική έκδοση της Jaguar F-Type Convertible που άκουγε στο όνομα Project 7; O λόγος για ένα πανάλαφρο, φτιαγμένο  από αλουμίνιο θηρίο που χάρη στον V8 των 567 αλόγων που φοράει και η F-Type SVR, έκανε τα 0-100 σε λιγότερο από 4 sec και έπιανε με άνεση τα 300 km/h!

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Ένα μοντέλο ειδικής έκδοσης και περιορισμένης παραγωγής, όχι όμως και περιορισμένου ενδιαφέροντος! Ήταν sold out παρότι κόστιζε 200 χιλιάδες ευρώ και αυτό άνοιξε την όρεξη της Jaguar για το μέλλον. Τι θα έρθει λοιπόν μετά το Project 7;

«Είναι κάτι που αναρωτιόμαστε κι εμείς. Τι θα κάνουμε μετά το Project 7; Θα θέλαμε να το πάμε ένα βήμα παραπέρα αλλά δημιουργώντας ένα αυτοκίνητο ξεχωριστό, όχι μία παραλλαγή της F-Type. Όμως από οικονομικής πλευράς τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Πόσο θα χρεώνεις ένα τέτοιο αυτοκίνητο; Με ένα supercar όπως η C-X75, αν έμπαινε στην παραγωγή, θα κόστιζε λογικά γύρω στο ένα εκατομμύριο λίρες. Θα πρέπει επίσης ένα τέτοιο αυτοκίνητο να μη παραχθεί σε περισσότερα από 200 κομμάτια. Είναι κάτι που εξετάζουμε και μας ενδιαφέρει», παραδέχθηκε ο υπεύθυνος σχεδιασμού της Jaguar, Ian Callum, μιλώντας στο Auto Express.

Advertisement
Advertisement

F-Type-Project7-b640

Πάντως το ενδιαφέρον για το Project 7 που παράχθηκε σε 250 κομμάτια, έδειξε στη βρετανική μάρκα πως υπάρχει κοινό που μπορεί να αγοράσει ακριβά αλλά ιδιαίτερα οχήματα.