Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι προκάλεσε το ατύχημα της Koenigsegg

Ελλάδα 1:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι προκάλεσε το ατύχημα της Koenigsegg

ΝΕΑ

Τι προκάλεσε το ατύχημα της Koenigsegg

ΝΕΑ

Την προσοχή των φίλων της αυτοκίνησης τράβηξε το πρόσφατο ατύχημα που είχε η Koenigsegg στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, ενώ έκανε δοκιμές με το One:1. H σουηδική μάρκα πήρε ότι έμεινε από το εντυπωσιακό της hypercar πίσω στη βάση της και μετά από λεπτομερή ανάλυση κατέληξε στα αίτια του ατυχήματος!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Σύμφωνα λοιπόν με τη μελέτη που πραγματοποιήθηκε, ενώ το σασί #2 του εν λόγω μοντέλου είχε αναπτύξει ταχύτητά της τάξης των 170 km/h στο κομμάτι Fuchsrohre της θρυλικής «Πράσινης Κόλασης», υπήρξε μπλοκάρισμα των εμπρός φρένων. Ως αποτέλεσμα, η One:1 συνέχισε ευθεία στην Adenauer Forst και έπεσε πάνω στις μπαριέρες με ταχύτητα 110 km/h.

Όπως λεπτομερώς αναφέρει η ανακοίνωση της Koenigsegg, το αυτοκίνητό της έκανε
“πτήση” 22 μέτρων και περιστράφηκε κατά 180 μοίρες, προτού προσγειωθεί με το εμπρός αριστερά μέρος του να είναι αυτό που χτύπησε πρώτα στο έδαφος. Οι αερόσακοι, η απενεργοποίηση της τροφοδοσίας καυσίμου και τα άλλα συστήματα ασφαλείας, λειτούργησαν κανονικά.

Advertisement
Advertisement

Υπήρξε μία μικρή φωτιά στο πίσω μέρος της One:1 που προκλήθηκε από την επαφή των ανθρακονημάτινων πάνελ με τις καυτές εξατμίσεις, μετά την ανώμαλη προσγείωση. Αυτή την έσβησε ο οδηγός, χρησιμοποιώντας τον πυροσβεστήρα που βρίσκεται μέσα στο όχημα.

Σύμφωνα με τους Σουηδούς, λίγο πριν το συμβάν άναψε η σχετική φωτεινή ένδειξη για δυσλειτουργία του ABS, ωστόσο όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ήταν δύσκολο για τον οδηγό που φορούσε κράνος και είχε επικεντρωθεί στο να οδηγεί στο όριο, να την αντιληφθεί. Έτσι, με το που χρειάστηκε να ενεργοποιηθεί το σύστημα, μπλόκαρε ο εμπρός άξονας και έτσι προκλήθηκε το ατύχημα.

Koenigsegg-One-1-crashed-c640

Advertisement

Περεταίρω ενδιαφέροντα αποτελέσματα της ανάλυσης από πλευράς Koenigsegg ήταν πως δεν υπήρχε διαρροή καυσίμου, λαδιών ή υδραυλικών υγρών στο μόνοκοκ του οχήματος.

Τέλος, η Koenigsegg υποσχέθηκε πως σκοπεύει να αλλάξει το software που χρησιμοποιεί στα μοντέλα της, ώστε αντίστοιχες προειδοποιήσεις να γίνονται πιο εύκολα αντιληπτές από τον οδηγό.

Advertisement

Δείτε video από τις συνέπειες του ατυχήματος, πατώντας εδώ.