Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι νέο φέρνει η BMW i8 Spyder;

Ελλάδα 19:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι νέο φέρνει η BMW i8 Spyder;

ΝΕΑ

Τι νέο φέρνει η BMW i8 Spyder;

ΝΕΑ

Η πολυαναμενόμενη BMW i8 Spyder αναμένεται τελικά να έχει μεγαλύτερη απόσταση από την τρέχουσα hardtop έκδοση. Τα φαινόμενα απατούν όπως όλα δείχνουν και οδηγούμαστε σε ένα εντυπωσιακό σπορ αυτοκίνητο με αυτόνομη προσωπικότητα και μεγαλύτερη χωρητικότητα στη μπαταρία.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ένας αναγνώστης από το BMW Blog ισχυρίζεται ότι πρόσφατα παρακολούθησε ιδιωτική αποκάλυψη του i8 Spyder και του X2 στο Βέλγιο και πως έλαβε κάποιες ζουμερές λεπτομέρειες για το αυτοκίνητο. Το πιο σημαντικό από όλα είναι, πως έμαθε ότι η χωρητικότητα της μπαταρίας του υβριδικού σπορ αυτοκινήτου θα διπλασιαστεί, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να αυξηθεί από 7,1 kWh σε περίπου 14 kWh, βελτιώνοντας έτσι σε μεγάλο βαθμό την τρέχουσα αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία (37 km).

BMW-i8-Spyder-Range-tsiro-640

Advertisement
Advertisement

Ο λόγος για τον οποίο η BMW επεκτείνει τη σειρά του i8 προσθέτοντας την έκδοση Spyder δεν είναι και τόσο απλοϊκός. Αυτό συμβαίνει επειδή το i8 Spyder αναμένεται να κάνει ντεμπούτο παράλληλα με το facelift i8 coupe το επόμενο έτος και δεν θα είναι απλά μια ακόμη έκδοση του τρέχοντος i8, αλλά μια cabrio έκδοση του ανανεωμένου i8. Κατά συνέπεια, αναμένουμε φυσιολογικά το facelift i8 coupe να επωφεληθεί πιθανότατα από τις ίδιες βελτιώσεις της σειράς. Προηγούμενες λήψεις κατασκόπων του i8 Spyder αποκάλυψαν ότι θα διατηρήσει τις πόρτες του κουπέ που ανοίγουν προς τα πάνω ενώ θα υπάρχει και μια απαραίτητη τροποποίηση στα πίσω καθίσματα για να υποστηριχθεί αποτελεσματικά ο ογκώδης μηχανισμός της αναδιπλούμενης οροφής.