Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι κινητήρα θα φορά το νέο Mazda CX-3;

Ελλάδα 21:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι κινητήρα θα φορά το νέο Mazda CX-3;

ΝΕΑ

Τι κινητήρα θα φορά το νέο Mazda CX-3;

ΝΕΑ

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης του 2014, η Mazda επικοινώνησε τον κινητήρα turbo diesel SkyActiv-D 1.5. Τίποτα περισσότερο από έναν μειωμένο SkyActiv-D 2.2, όμως τώρα ο τετρακύλινδρος των 1.5 λίτρων προετοιμάζεται να δώσει ζωή ο ίδιος σε ένα ακόμη σύνολο, καθώς η Mazda προετοιμάζει το SkyActiv-D 1.8 για το ανανεωμένο CX-3.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Αναφέρεται εν συντομία σε αυτό που η εταιρία διέρρευσε με τίτλο “Το νέο Mazda CX-3 του 2018 λανσαρίστηκε στην Ιαπωνία”. Ο τετρακύλινδρος turbodiesel υπόσχεται “αυξημένη απόκριση όσο και βελτιωμένη απόδοση στις εκπομπές ρύπων. Η Mazda πάντως επιβεβαίωσε την προσπάθεια γύρω από την εξέλιξη του SkyActiv-D 1.8. Τα πρότυπα εκπομπών Euro 6d-TEMP και οι πραγματικές δοκιμές κίνησης (RDE) είναι οι λόγοι για τους οποίους έπρεπε να δώσει τα φώτα του ο «μικρός» 1.5. Παρόλο που η αυτοκινητοβιομηχανία δεν εμπίπτει σε συγκεκριμένες προδιαγραφές, ο 1.8 λέγεται ότι βελτιώνει την απόδοση “σε καθημερινές καταστάσεις οδήγησης”. Το μοντέλο του 2018 επωφελείται επίσης από την αναθεωρημένη ανάρτηση και τα νέα ελαστικά, έτσι είναι πιο ήσυχο αλλά και πιο άνετο. Τα εμπρός καθίσματα είναι επίσης λίγο πιο άνετα.

Mazda-cx-3-now-available-with-skyactiv-d-18-turbo-diesel-tsiro-530

Advertisement
Advertisement

Το τελευταίο CX-3 διαθέτει επίσης μια ενημερωμένη έκδοση του Advanced SCBS (Smart City Brake Support). Το σύστημα μπορεί τώρα να ανιχνεύσει πεζούς τη νύχτα και αν ο οδηγός δεν αντιδράσει στις ακουστικές και οπτικές προειδοποιήσεις, το αυτοκίνητο θα φρενάρει για να μετριάσει ή να αποφύγει μια πιθανή σύγκρουση. Ένας αυτορυθμιζόμενος εσωτερικός καθρέφτης, το σύστημα MRCC (Mazda Radar Cruise Control) και η λειτουργία Stop & Go ολοκληρώνουν τη λίστα τεχνολογικού εξοπλισμού.