Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι απαντά η Datsun για το crash test του GO;

Ελλάδα 11:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι απαντά η Datsun για το crash test του GO;

ΝΕΑ

Τι απαντά η Datsun για το crash test του GO;

ΝΕΑ

Η παθητική ασφάλεια αποτελεί άγνωστο όρο στο «λεξικό» της αυτοκίνησης επί ινδικού εδάφους, όπως άλλωστε και ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας. Τα προσιτά αυτοκίνητα που απευθύνονται στην πλειοψηφία των κατοίκων της πολυπληθούς χώρας δεν προσφέρουν ουσιαστικά καμία προστασία σε περίπτωση σύγκρουσης. Πριν από λίγες εβδομάδες ο παγκόσμιος οργανισμός Global NCAP είχε ανακοινώσει τα απογητευτικά αποτελέσματα του Datsun GO στις δοκιμές πρόσκρουσης.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το αυτοκίνητο πόλης δεν είχε πάρει ούτε ένα αστέρι, καθώς «στραπατσαρίστηκε» εντελώς, ενώ η απουσία αερόσακων περιόριζε ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες επιβίωσης των επιβατών. Ως αποτέλεσμα ο Global NCAP ζήτησε από τη θυγατρική της Nissan να αποσύρει το αυτοκίνητο από την αγορά της Ινδίας, μέχρι να γίνει πιο ασφαλές. Πώς απαντά όμως ο κατασκευαστής;

Μιλώντας στην οικονομική εφημερίδα Hindu Business Line, ο Πρόεδρος της Nissan Ινδίας Guillaume Sicard υποστήριξε ότι η ασφάλεια που προσφέρει ένα αυτοκίνητο δεν είναι μόνο παθητική: «Είμαστε ικανοποιημένοι με την ενεργητική ασφάλεια που προσφέρει το GO, όπως την απόσταση φρεναρίσματος, το κράτημα, την λειτουργία της ανάρτησης, τα φώτα μεγάλης εμβέλειας και τα ξεκούραστα καθίσματα».

Advertisement
Advertisement

Ο Sicard ανέφερε ότι σέβεται τον οργανισμό, προσέθεσε όμως ότι η αξιολόγηση των αυτοκινήτων περιορίζεται στις δοκιμές πρόσκρουσης. «Η αναβάθμιση της ασφάλειας είναι μία διαρκής άσκηση. Περιλαμβάνει όμως και άλλες παραμέτρους, όπως η κατάσταση του οδικού δικτύου. Είμαστε εδώ για να αναπτύξουμε την αγορά των τετράτροχων οχημάτων και να διαδραματίσουμε ρόλο στον περιορισμό των ατυχημάτων».

Δείτε ΕΔΩ το video με τη δοκιμή του Datsun GO.