Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα δούμε και Mercedes-AMG X-Class;

Ελλάδα 16:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα δούμε και Mercedes-AMG X-Class;

ΝΕΑ

Θα δούμε και Mercedes-AMG X-Class;

ΝΕΑ

Θα ήταν μια απίστευτη πρόταση αν η Mercedes-AMG επρόκειτο να τροφοδοτήσει τη νέα X-Class με τον 4λιτρο twin-turbo V8 κινητήρα από τη μυώδη C63. Αλλά όπως διαλαλούν οι υπεύθυνοι της φίρμας, ένα μοντέλο προσανατολισμένο στην απόδοση δεν πρόκειται να συμβεί, τουλάχιστον όχι κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής αυτής της γενιάς.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ο διευθύνων σύμβουλος της Mercedes-Benz Vans για την Αυστραλία δεν απέρριψε τελείως την ιδέα για μια AMG X-Class. “Δεν θα φέρουμε AMG σε αυτό το χρονικό σημείο“, σχολίασε η Diane Tarr, “αλλά στο μέλλον τίποτα δεν αποκλείεται“, πρόσθεσε.

Ίσως η πλατφόρμα του Nissan Navara NP300 δεν είναι σε θέση να χειριστεί την ισχύ του V8 της Mercedes-AMG 4,0 λίτρων twin-turbo, ίσως το αστέρι θέλει να παίξει εκ του ασφαλούς στην αρχή και να δει αν η X-Class στην πραγματικότητα μπορεί να διαχειριστεί κάτι τέτοιο. Ακόμη και μια Mercedes-AMG X-Class με κινητήρα V6 θα ήταν χαρά, και αν όλα πάνε σύμφωνα με τις προσδοκίες της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η AMG σίγουρα θα αντιμετωπίσει την πρόκληση.

Advertisement
Advertisement

Ακόμη κι αν η X-Class δεν θα γίνει AMG στο προσεχές μέλλον, η Mercedes-Benz έχει επιβεβαιώσει στα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης ότι μια δυναμική έκδοση της X-Class θα υπάρχει στις εκθέσεις της εταιρίας την άνοιξη του 2018. Το συνολικό στήσιμο του αυτοκινήτου επωφελείται από ένα σύστημα πίσω ανάρτησης με πέντε συνδέσμους.

Mercedes-amg-x-class-tsiro-640Mercedes-amg-x-class-inter-tsiro-640