Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το τέλος του δρόμου για το Scirocco

Ελλάδα 2:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το τέλος του δρόμου για το Scirocco

ΝΕΑ

Το τέλος του δρόμου για το Scirocco

ΝΕΑ

Η Volkswagen έχει πάψει να δέχεται παραγγελίες για το Scirocco, βάζοντας τέλος στην παραγωγή του ελκυστικού 3θυρου hatchback εννέα μόλις χρόνια μετά την επίσημη αποκάλυψή του, στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης του 2008.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Με όνομα βαρύ σαν ιστορία καθώς αναβίωσε τον θρύλο του παρελθόντος που κυκλοφόρησε στην πρώτη του γενιά την περίοδο 1974-1981 και στη δεύτερη από το 1981 έως το 1992, δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες σε ότι αφορούσε στις πωλήσεις.

Παρότι καλαίσθητο, σπορ, με ισχυρούς κινητήρες, ακόμα και έκδοση R που εκτοξευόταν χάρη στα 280 PS κάνοντας τα 0-100 σε μόλις 5.5 ec, δεν κατάφερε να ανεβάσει ρυθμό πωλήσεων ούτε μετά την ανανέωσή του στα μισά του τελευταίου κύκλου ζωής του (2014).

Advertisement
Advertisement

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως πέρυσι ξεπέρασε μετά βίας τις δέκα χιλιάδες πωλήσεις στην Ευρώπη, την ώρα που η καλύτερη χρονιά του ήταν το 2009 που μπήκε σε περισσότερα από 45 χιλιάδες γκαράζ της Γηραιάς Ηπείρου.

scirocco14-a640

Όλα αυτά ενώ η Volkswagen φέρεται να ετοιμάζει ηλεκτρικό διάδοχο, ακολουθώντας το… ρεύμα της εποχής. Ένα διθυρο μοντέλο που θα πατάει στην πλατφόρμα MEB και θα έχει αυτονομία που θα μπορεί να ξεπεράσει τα 500 km, χωρίς εκπτώσεις στις επιδόσεις.