Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέλος το Lexus GS για την Ευρώπη;

Ελλάδα 23:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τέλος το Lexus GS για την Ευρώπη;

ΝΕΑ

Τέλος το Lexus GS για την Ευρώπη;

ΝΕΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό, η Lexus θα βάλει τέλος στην παραγωγή του μεγάλου σεντάν GS για την Ευρώπη μέσα στον Απρίλιο, χωρίς να φέρνει άμεσο αντικαταστάτη του. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Ή μάλλον, για να είμαστε απόλυτα ακριβής, το ρόλο του αντικαταστάτη του Lexus GS θα παίξει στην Ευρώπη η νέα γενιά του Lexus ES, του έτερου μεγάλου σεντάν της ιαπωνικής εταιρείας, το οποίο θα παρουσιαστεί μέσα στο 2019.

Το ES έχει αρκετές διαφορές σε σχέση με το GS, παρότι από πλευράς διαστάσεων είναι αρκετά όμοια. Τα δύο αυτοκίνητα προσφέρονται από κοινού αυτή τη στιγμή στην αγορά των Η.Π.Α., όμως στην Ευρώπη το ES δεν έχει διατεθεί ποτέ από τη Lexus.

Advertisement
Advertisement

Πλέον, αυτό φαίνεται ότι θα αλλάξει και η νέα γενιά του ES θα παίξει αυτή το ρόλο του μεγάλου σεντάν της Lexus, κάτω από το μεγαλύτερο LS. Ως προς τα χαρακτηριστικά της;

Με βάση τις πρώτες πληροφορίες, το νέο Lexus ES θα βασιστεί πάνω στην νεότερη προσθιοκίνητη πλατφόρμα TNGA της Toyota, έχοντας πολλά κοινά στοιχεία με το Toyota Camry. Σε σχέση βέβαια με το σεντάν της Toyota, το ES θα είναι πιο πολυτελές και hi-tech.

Περισσότερα για το νέο Lexus ES θα γνωρίζουμε μέσα στον επόμενο χρόνο, όμως φαίνεται ότι τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το GS, αυτό θα μας αποχαιρετήσει οριστικά και αμετάκλητα.

Advertisement

ES 640