Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tarraco, το νέο SUV της SEAT (+video)

Ελλάδα 10:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Tarraco, το νέο SUV της SEAT (+video)

ΝΕΑ

Tarraco, το νέο SUV της SEAT (+video)

ΝΕΑ

Η SEAT ανακοίνωσε ότι το όνομα του νέου της μεσαίου SUV θα είναι «Tarraco», όπως προέκυψε από τη ψηφοφορία 146.000 φίλων της μάρκας, που συμμετείχαν στην ανάδειξη του ονόματος του νέου μοντέλου. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, 146.124 συμμετοχές είχε η τελική φάση της πρωτοβουλίας #SEATseekingName, οι 51.903 εκ των οποίων (ποσοστό 35,52%) επέλεξαν το όνομα Tarraco. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το όνομα Avila, που ψήφισαν 41.993 άτομα, ενώ τρίτο ήταν το Aranda (39.321 ψήφοι). Στη τελευταία θέση με 12.907 ψήφους βρέθηκε το Alboran.

Το Tarraco, όπως και τα άλλα τρία φιναλίστ ονόματα, ανταποκρίθηκε στις προϋποθέσεις επιλογής να ταιριάζει το όνομα με τις αξίες της μάρκας και με τα χαρακτηριστικά του νέου SUV. Η σύγχρονη ονομασία της πόλης είναι Tarragona και είναι ο αρχαιότερος Ρωμαϊκός οικισμός της Ιβηρικής Χερσονήσου. Ήταν μία από τις σημαντικότερες μητροπόλεις της Hispania κατά της διάρκεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Αυτή η πόλη της Μεσογείου αποτελεί κληρονομιά του πολιτισμού, της ιστορίας και της αρχιτεκτονικής, αξίες τις οποίες η SEAT αναγνωρίζει και μεταδίδει μέσω των οχημάτων της.

Το Tarraco είναι το πρώτο όνομα μοντέλου SEAT που επιλέχθηκε μέσω δημόσιας ψηφοφορίας και το 14ο όνομα ισπανικής τοποθεσίας που χρησιμοποιείται για να ονοματοδοτήσει ένα νέο μοντέλο. 36 χρόνια έχουν περάσει από τότε που το Ronda ήταν το πρώτο μοντέλο SEAT που έλαβε το όνομα του από μία ισπανική πόλη το 1982. Από τότε έχουν λανσαριστεί άλλα 12 μοντέλα με όνομα από την Ισπανική γεωγραφία: Ibiza, Malaga, Marbella, Toledo, Inca, Alhambra, Cordoba, Arosa, Leon, Altea και τα δύο πιο πρόσφατα, Ateca και Arona.

Advertisement
Advertisement

Σε ό,τι αφορά στα στοιχεία του μοντέλου, το Tarraco θα τοποθετηθεί στη μεσαία κατηγορία των SUV, όντας το μεγαλύτερο μοντέλο του είδους για τη SEAT, θα είναι 7θέσιο, ενώ τα μοτέρ του θα είναι turbo βενζίνης και diesel, ξεκινώντας με τον νεότερο 1.500άρη TSI των 150 ίππων. Το λανσάρισμα του νέου μοντέλου θα ξεκινήσει στα τέλη του τρέχοντος έτους.