Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα τρία ασφαλέστερα αυτοκίνητα παραγωγής είναι Volvo

Ελλάδα 17:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα τρία ασφαλέστερα αυτοκίνητα παραγωγής είναι Volvo

ΝΕΑ

Τα τρία ασφαλέστερα αυτοκίνητα παραγωγής είναι Volvo

ΝΕΑ

Στις δοκιμές ασφάλειας του EuroNCAP στα 20 χρόνια λειτουργίας του, οι τρεις κορυφαίες επιδόσεις έχουν επιτευχθεί από μοντέλα της Volvo.

Advertisement
Advertisement

Από το 1997 που ιδρύθηκε ο EuroNCAP και έπειτα από δοκιμές χιλιάδων αυτοκινήτων, τα τρία μοντέλα που σημείωσαν την καλύτερη επίδοση ανήκουν – και τα τρία – στη Volvo. Το μοναδικό αυτό επίτευγμα έγινε πραγματικότητα έπειτα από την κορυφαία επίδοση που σημείωσαν τα Volvo S90 και V90 στον τελευταίο κύκλο δοκιμών που διεξήγαγε ο οργανισμός. Σε αυτές, τα δύο νέα μοντέλα της Volvo επέδειξαν άριστη συμπεριφορά και μάλιστα ήταν τα πρώτα αυτοκίνητα στην ιστορία των δοκιμών που βαθμολογήθηκαν με τo μέγιστο των έξι πόντων στην Αυτόνομη Πέδηση Έκτακτης Ανάγκης για Πεζούς και συνολική επίδοση πέντε αστέρων το καθένα.

Ως αποτέλεσμα, τα S90 και V90, μαζί με το Volvo XC90 που είχε δοκιμαστεί από τον οργανισμό παλαιότερα, βρίσκονται στο βάθρο των μοντέλων που έχουν σημειώσει την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην εικοσαετή ιστορία του EuroNCAP.

Εμβαθύνοντας σε λεπτομέρειες, το XC90 ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που – το Σεπτέμβριο του 2015 – κατέκτησε το μέγιστο της βαθμολογίας στη δοκιμή Αυτόνομης Πέδησης Έκτακτης Ανάγκης σε διαδικασία προσέγγισης προπορευόμενου αυτοκινήτου. Ενάμισι χρόνο μετά, τα S90 και V90 πέτυχαν την άριστη επίδοση στη διαδικασία Αυτόνομης Πέδησης Έκτακτης Ανάγκης για Πεζούς. Και το πιο σημαντικό; Και τα τρία μοντέλα σημείωσαν αυτές τις επιδόσεις χάρη σε συστήματα τεχνολογίας τα οποία ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό τους.

Advertisement
Advertisement