Live Κίνηση
Περισσότερα
VW Tiguan

Τα συστήματα ασφαλείας του VW Tiguan

Ελλάδα 8:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα συστήματα ασφαλείας του VW Tiguan

VW Tiguan

Τα συστήματα ασφαλείας του VW Tiguan

VW Tiguan

Στην εποχή που ζούμε ένα βασικό χαρακτηριστικό που θέλουμε από το αυτοκίνητό μας, είναι να μας εξασφαλίζει μια αίσθηση ασφάλειας. Και το Volkswagen Tiguan το κάνει με το παραπάνω, αποτελώντας «φύλακα άγγελο» και σε τομείς που δεν φανταζόμαστε.

Advertisement
Advertisement

Αρχίζουμε από τα βασικά. Αερόσακοι τοποθετούνται ως βασικός εξοπλισμός για τον οδηγό και τον συνοδηγό, μαζί με πλευρικό αερόσακο, αερόσακο τύπου κουρτίνας και αερόσακο γονάτων πλευράς οδηγού. Οι πλευρικοί αερόσακοι και οι αερόσακοι τύπου κουρτίνας μπορούν επίσης να εγκατασταθούν στον χώρο επιβατών ως προαιρετικός εξοπλισμός.

Με ορισμένους περιορισμούς το σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας Lane Assist εκτελεί μια διορθωτική επέμβαση στο τιμόνι για να σας προειδοποιήσει, όταν υπάρχει κίνδυνος το αυτοκίνητό σας να βγει από τη λωρίδα του.

Το προληπτικό σύστημα προστασίας επιβατών Pre Crash είναι μια έξυπνη λειτουργία ασφαλείας που, εντός των ορίων του συστήματος, μπορεί να ανιχνεύει επικίνδυνες καταστάσεις και να λαμβάνει αυτόματες προφυλάξεις όπως τέντωμα των ζωνών ασφαλείας για τον οδηγό και τον συνοδηγό.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχει επίσης το σύστημα παρακολούθησης περιοχής Front Assist, με προληπτικό σύστημα προστασίας πεζών που διατίθεται επίσης ως βασικός εξοπλισμός στο Tiguan. Εντός ορισμένων ορίων, το σύστημα μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της απόστασης ακινητοποίησης όπου η εγγύτητα προς άλλα αυτοκίνητα ή αντικείμενα είναι κρίσιμη.

Tiguan-front-assist640

Παράλληλα, το σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού είναι βασικός εξοπλισμός στις εκδόσεις Advance & Exclusive. Εντός των ορίων του συστήματος, μπορεί να σας ειδοποιεί για ενδείξεις κόπωσης σε μεγάλα ταξίδια. Παράγοντες που περιλαμβάνουν τον τρόπο χειρισμού του τιμονιού, τη χρήση των πεντάλ, την ώρα της ημέρας και τη διάρκεια της διαδρομής αξιολογούνται χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο σε ταχύτητες πάνω από 65 km/h. Αν το σύστημα ανιχνεύσει διαφοροποιήσεις στη συμπεριφορά του οδηγού, μεταδίδει ένα ακουστικό και ένα οπτικό σήμα για να υποδείξει πιθανή κόπωση και εμφανίζεται ένα εικονίδιο που συμβουλεύει τον οδηγό να κάνει διάλειμμα.