Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα στα δύο supercar φοράει Pirelli

Ελλάδα 8:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα στα δύο supercar φοράει Pirelli

ΝΕΑ

Ένα στα δύο supercar φοράει Pirelli

ΝΕΑ

Η εμπλοκή της Pirelli στη Formula 1 που αποτελεί την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό τη στρατηγική της και σε ότι αφορά στα μοντέλα δρόμου.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Η ιταλική εταιρεία έχει επικεντρωθεί στο… πάνω ράφι, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη κατασκευαστών όπως οι Ferrari, Lamborghini, Porsche, Bentley κ.α. Σύμφωνα με τα στατιστικά που γνωστοποιήθηκαν πριν από μερικές ημέρες σε μία εκδήλωση που διοργάνωσε η  Pirelli (διαβάστε περισσότερα εδώ), το μερίδιό της στην κατηγορία Premium Prestige αγγίζει το 50%!

Αυτό σημαίνει πως ένα στα δύο μοντέλα που κυκλοφορούν στους δρόμους και… τραβούν το μάτι, «πατάνε» πάνω σε δικά της προϊόντα. Πολύ σημαντικό είναι και το αντίστοιχο ποσοστό στην Premium εξοπλισμού πρώτης τοποθέτησης, σε μάρκες όπως οι Volvo, Audi, BMW, Mercedes, κ.α. Εκεί οι Ιταλοί κατέχουν το 30% της αγοράς!

Advertisement
Advertisement

Αρωγοί στην επίτευξη των παραπάνω, είναι οι μακρόχρονες συνεργασίες, η επένδυσή της Pirelli στην Έρευνα και Ανάπτυξη και φυσικά η προερχόμενη από την F1 τεχνολογία.

Pirelli-Tyres-Geneva640

Μερικά ακόμα ενδιαφέροντα στατιστικά που μοιράστηκαν μαζί μας οι άνθρωποι της Pirelli και αφορούν στην παρουσία της μάρκας στην αγορά των ελαστικών:

Advertisement

– Το 2013 το 56% των εσόδων της εταιρείας προήλθε από την κατηγορία ελαστικών Premium-Prestige, ενώ το 2016 αναμένεται να φτάσει στο 60% – καθώς είναι ο επιχειρηματικός τομέας που επηρεάζεται λιγότερο από την οικονομική επιβράδυνση.
– Η Pirelli έχει μία ισχυρή παρουσία στο κανάλι της αντικατάστασης – 75% των εσόδων έναντι του μέσου όρου της βιομηχανίας που βρίσκεται στο 70% καθιστώντας τη λιγότερο εκτεθειμένη στη δυναμική της αυτοκινητοβιομηχανίας.
– Η ιταλική μάρκα έχει μια ισορροπημένη κατανομή των εσόδων μεταξύ των ώριμων αγορών (33% στην Ευρώπη, 11% στη NAFTA) και των ταχεία αναπτυσσόμενων οικονομιών – 4% στη Ρωσία, 36% στη Νότια Αμερική, 8% στη Μέση Ανατολή – Αφρική, 8% στην Ασία – Ειρηνικό.

Pirelli_valencia640

Advertisement