Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα σχέδια της VW για πλήρως αυτόνομα οχήματα

Ελλάδα 4:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα σχέδια της VW για πλήρως αυτόνομα οχήματα

ΝΕΑ

Τα σχέδια της VW για πλήρως αυτόνομα οχήματα

ΝΕΑ

Στην έκθεση τεχνολογίας CEBIT η Volkswagen παρουσίασε το νέο της πρωτότυπο SEDRIC Active που δείχνει την κατεύθυνση της εταιρίας επάνω στα πλήρως αυτόνομα οχήματα.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Το SEDRIC Active είναι ένα μοντέλο που απευθύνεται σε δραστήριους ανθρώπους με αγάπη για τα σπορ. Αυτός είναι και ο λόγος που το αυτοκίνητο είναι εφοδιασμένα με ράγες οροφής που μπορούν για παράδειγμα να εξυπηρετήσουν τη μεταφορά ιστιοσανίδων και τον εξοπλισμό τους.

Προσανατολισμένο στην λειτουργικότητα είναι το εσωτερικό στο οποίο κυριαρχεί ο διάκοσμος από ξύλο ενώ διαθέτει τέσσερις ξεχωριστές θέσεις που όμως έχουν δυνατότητα ανάκλησης για τη δημιουργία περισσότερου αποθηκευτικού χώρου.

capture-20180613-1209584567654harpi640_1

Advertisement
Advertisement

Το SEDRIC Active είναι πλήρως αυτόνομο όχημα και μπορεί να ελεγχθεί μέσω διακοπτών ή μέσω εφαρμογής από το κινητό τηλέφωνο.

Εκτός από το SEDRIC Active η Volkswagen παρουσίασε και άλλες προηγμένες τεχνολογίες τις οποίες εξελίσσει. Μεταξύ των προγραμμάτων που τρέχουν αυτή τη στιγμή είναι και αυτό για την εξέλιξη τεχνητής νοημοσύνης επάνω στο οποίο δουλεύουν 80 επιστήμονες με στόχο την δημιουργία συστημάτων με τεχνητή νοημοσύνη που θα μπορούσαν να ενσωματωθούν σταδιακά στα αυτοκίνητα.

Επίσης έρευνες γίνονται επάνω στην χρήση κβαντικών υπολογιστών οι οποίοι αναμένεται να εκτοξεύσουν στην δυναμική των αυτοματισμών.

Advertisement

capture-20180613-1209584567654harpi640