Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα πάντα για τη νέα BMW X5 (2019)

Ελλάδα 4:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα πάντα για τη νέα BMW X5 (2019)

ΝΕΑ

Τα πάντα για τη νέα BMW X5 (2019)

ΝΕΑ

Η X5 της BMW ήταν το SUV που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1999. Πλέον ετοιμάζεται να ξεκινήσει την καριέρα της η τέταρτη γενιά του. Έχοντας δει πολλά πρωτοποριακά πρωτότυπα σε όλες τις μορφές προδιαγραφών σε ευρωπαϊκούς και βορειοαμερικανικούς δρόμους, ας πάρουμε μια γεύση για το τι φέρνει η νέα γενιά.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Δυνατό, μυώδες και επιθετικό είναι ίσως τα καλύτερα λόγια για να περιγράψουμε τον εξωτερικό σχεδιασμό του νέου X5. Αν και δεν είναι τόσο μεγάλη όσο αυτή της επερχόμενης BMW X7, η μάσκα των νεφρών έχει τις κατάλληλες διαστάσεις προκειμένου να προσφέρει αναπνοές. Κάπου εδώ πήρε το μάτι μας και την τεχνολογία Laserlight. Ίσως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα στοιχεία στο στιλ είναι η περιμετρική γραμμή μέχρι τα πίσω φώτα. Οι αεραγωγοί στα εμπρός φτερά είναι παρόμοιοι με τους αντίστοιχους του X7 ενώ και πολλές άλλες αισθητικές λεπτομέρειες αποτελούν εξέλιξη των σημερινών X5.

Το σχέδιο στην καμπίνα είναι πιο ορθογώνιο με ένα ψηφιακό όργανο υψηλής τεχνολογίας και μια νέα διάταξη στην κεντρική κονσόλα, η οποία προσθέτει μια μικρή οθόνη με διακόπτες εναλλαγής μεταξύ των αεραγωγών, απορρίπτοντας τα παραδοσιακά κουμπιά των σημερινών BMW. Ο αυτόματος επιλογέας είναι μικρότερος και κάθεται μέσα σε ένα τετράγωνο που αποτελείται από κουμπιά και διακόπτες, όπως εκείνο της εκκίνησης του κινητήρα, του iDrive, του ελέγχου της ανάρτησης και των προγραμμάτων οδήγησης, με ειδικά πλήκτρα για λειτουργίες Sport, Comfort και Eco Pro.

Advertisement
Advertisement

BMW-X5-2019-tsiro-530

Όσον αφορά τους βενζινοκινητήρες, υπάρχει ένας 2λιτρος 4κύλινδρος με 252 ίππους, ένας 3λιτρος straight six με 340 ίππους αλλά και ένας V8 4,4 λίτρων με 462 ίππους της M-Performance όλοι με turbo. Η τετρακίνηση xDrive AWD θα είναι στάνταρ σε όλο το εύρος της γκάμας. Οι κινητήρες diesel υιοθετούν έναν 2λιτρο 4κύλινδρο με 231 ίππους, 4κύλινδρους και 6κύλινδρους 3,0 λίτρων με 265 και 320 ίππους ενώ στην κορυφή θα τοποθετηθεί ένας quad-turbo 3λιτρος με 400 ίππους για αγορές εκτός Βόρειας Αμερικής. Θα υπάρχει και ένα υβριδικό turbo σύνολο 2.0-λίτρων στο xDrive40e με 4κύλινδρο κινητήρα TwinPower 2.0 λίτρων, μια μπαταρία ιόντων λιθίου 9.2 kWh και έναν ηλεκτρικό κινητήρα που παράγει 111 ίππους και ροπή 249 Nm. Αυτή η ρύθμιση θα προσφέρει συνδυασμένη ισχύ 325 ίππους και ροπή 500 Nm. Η X5M θα ακολουθήσει φορώντας τον twin-turbocharged 4,8 λίτρων V8 της M5 που παράγει 600 ίππους και 750 Nm ροπής. Οι επιδόσεις της αναμένονται καταιγιστικές…