Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα «όπλα» της Koenigsegg στη Γενεύη

Ελλάδα 16:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα «όπλα» της Koenigsegg στη Γενεύη

ΝΕΑ

Τα «όπλα» της Koenigsegg στη Γενεύη

ΝΕΑ

Η Koenigsegg δεν πραγματοποίησε βαρύγδουπες εκδηλώσεις στη Γενεύη και δεν πραγματοποίησε μεγάλες συνεντεύξεις Τύπου. Στην πραγματικότητα, ο υπέρ-κατασκευαστής δεν είχε κάτι νέο για να καυχηθεί. Κι όμως, όταν το χαρτοφυλάκιο προϊόντων σας περιλαμβάνει την Hybrid Regera hypercar των 1.500 ίππων αλλά και το τρέχον ρεκόρ για το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο με την Agera RS, ένα απλό δελτίο τύπου μπορεί να τραβήξει την προσοχή.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Μια Regera στο εκπληκτικό μπλε δίχρωμο τελείωμα έχει αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα για οποιοδήποτε λάτρη αυτοκινήτου με παλμό. Είναι μία από τις δύο εταιρείες περιορισμένης παραγωγής που διαθέτει η Γενεύη, η Koenigsegg δημιούργησε τη φήμη της για εκπληκτικά μηχανήματα οδήγησης. Όσο πιο κομψό είναι το CCX, αυτό το μπλε Regera είναι απλά καταστροφικά όμορφο.

Η Koenigsegg λέει ότι η έτερη Regera που εμφανίζεται στο περίπτερο είναι η πιο σπορ από τις δύο, βαμμένη σε Crystal White με μια ταινία άνθρακα στο κέντρο και με πορτοκαλί highlights λεπτομέρειες. Φέρει επίσης λίγο περισσότερο aero στην εξωτερική μορφή του πακέτου Ghost της Koenigsegg που μεταξύ άλλων προσθέτει χρήσιμα αεροδυναμικά στοιχεία περιμετρικά του αμαξώματος.

Advertisement
Advertisement

Koenigsegg-regera-tsiro-640

Και οι δύο Regera χρησιμοποιούν το σύστημα Direct Drive της εταιρίας που αποστέλλει τη συνδυασμένη ισχύ του κινητήρα βενζίνης και των ηλεκτρικών κινητήρων στους πίσω τροχούς. Η δύναμη που παράγεται από αυτόν τον ηλεκτρικό κινητήρα επιτρέπει στο επικό hypercar να επιταχύνει από 0 σε 400 km/h σε μόλις 20 sec. Και για να μην ξεχνάμε, αυτό είναι το πιο ήπιο Koenigsegg – η Agera RS είναι ο παγκόσμιος κάτοχος ρεκόρ για την κορυφαία ταχύτητα των 448 km/h!

Oι δύο Regera που παρουσιάζονται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης αποτελούν αυτοκίνητα πελατών. Στην πραγματικότητα, όλα τα νέα μοντέλα Koenigsegg έχουν ήδη πουληθεί, έτσι ο όρος «ενθουσιασμός» αποκτά νέα έννοια.

Advertisement

Koenigsegg-regera-inter-tsiro-640