Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα ηλεκτρικά πλάνα της Skoda

Ελλάδα 10:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα ηλεκτρικά πλάνα της Skoda

ΝΕΑ

Τα ηλεκτρικά πλάνα της Skoda

ΝΕΑ

Ακολουθώντας τη γραμμή του Volkswagen Group, η Skoda αποκτά ηλεκτρικό προσανατολισμό και σκοπεύει να έχει δύο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στη γκάμα της μέχρι το 2020!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Συγκεκριμένα ένα hatch και ένα σπορ crossover τα οποία είναι ήδη στα σκαριά. Μάλιστα, σύμφωνα με το AutoExpress, το πρώτο αναμένεται να επαναφέρει το όνομα Felicia (η πρόγονος της Fabia) καθώς θα «βαφτιστεί» Felicia E. Θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική MEB και θα αποτελεί την εκδοχή της τσέχικης μάρκας στο «ξαδερφάκι» I.D. της Volkswagen.

Τα εν λόγω ρεπορτάζ μιλά για δύο επιλογές για τους επίδοξους πελάτες, με την πρώτη να προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία και τη δεύτερη μεγαλύτερους χώρους. Αν και πατώντας στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, θα μπορεί παρότι οι διαστάσεις του δεν θα ξεπερνούν αυτές του Rapid, να προσφέρει χώρους… Octavia.

Advertisement
Advertisement

Όμως η Skoda δεν θα σταματήσει εκεί. Θα βάλει στην παραγωγή και το πρωτότυπο Vision E που αποκάλυψε πριν από μερικούς μήνες στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης. Ένα επίσης ηλεκτρικό όχημα, που θα πατάει κι αυτό στην πλατφόρμα MEB, όμως θα είναι SUV. Μάλιστα θα τοποθετείται στη γκάμα της μάρκας ανάμεσα στα Kodiaq και Karoq. Ενώ το Felicia E είναι σχεδόν… στανταράκι, για το όχημα παραγωγής που θα προκύψει από το Vision E δεν έχουμε ακόμα πιθανό όνομα.

Skoda-Vision-E-Concept-b640

Όλα αυτά αφορούν στα άμεσα πλάνα της Skoda καθώς μακροπρόθεσμα, η ηλεκτρική τάση θα ενισχυθεί. Συγκεκριμένα με ένα ακόμα SUV μικρότερων όμως διαστάσεων αλλά και ένα κουπέ μοντέλο, ενώ από την υπάρχουσα γκάμα, σύντομα αναμένεται να δούμε ηλεκτρικής έκδοση του Citigo και plug-in hybrid έκδοση της Superb.