Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα επιτεύγματα-ρεκόρ του Nissan Qashqai

Ελλάδα 23:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα επιτεύγματα-ρεκόρ του Nissan Qashqai

ΝΕΑ

Τα επιτεύγματα-ρεκόρ του Nissan Qashqai

ΝΕΑ

Η Nissan Europe κατέγραψε ένα εντυπωσιακό ρεκόρ το 2017 με την παραγωγή των  τριών εκατομμυρίων Qashqai στο Ηνωμένο Βασίλειο, λίγο περισσότερο από μια δεκαετία μετά το ντεμπούτο του SUV που καθορίζει την κατηγορία του. Το επίτευγμα ορόσημο, ήρθε τη στιγμή που η εταιρία παρουσίασε τις καλύτερες ευρωπαϊκές πωλήσεις, συνολικού ύψους 762.574 οχημάτων σε μοντέλα Datsun και Nissan. Το αποτέλεσμα των πωλήσεων είναι αύξηση 3,8% από το 2016.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Το Qashqai διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο βοηθώντας τη Nissan να επιτύχει αυτά τα αποτελέσματα, καθώς το μοντέλο κατείχε το ρεκόρ από πέρυσι, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 1,2%. Το εργοστάσιο του Σάντερλαντ παρήγαγε 346.856 μονάδες του αστικού crossover, 265.520 από τα οποία πωλήθηκαν στην Ευρώπη.

Οι εξαιρετικές πωλήσεις του Qashqai βοήθησαν τη Nissan να αποκτήσει μερίδιο αγοράς 3,7% στην Ευρώπη, με την Ισπανία (9,4% αύξηση πωλήσεων), τη Γαλλία (3% αύξηση πωλήσεων) και τη Ρωσία (αύξηση πωλήσεων 12,4%). Το Qashqai είναι το πιο επιτυχημένο μοντέλο στην Ευρώπη στην ιστορία της Nissan, μετά την τελευταία ανανέωση του μοντέλου δεύτερης γενιάς. Συνολικά, έχει κερδίσει περισσότερα από 80 βραβεία, μεταξύ των οποίων το 19 “Car of the Year” τίτλους.

Advertisement
Advertisement

Ο Paul Willcox, πρόεδρος της Nissan Europe, δήλωσε: “Το 2017 ήταν ένα ακόμη ρεκόρ για τη Nissan Europe και το 2018 ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο: Το επίτευγμα του Qashqai να φθάσει τα 3.000.000 αυτοκίνητα σε 10 χρόνια είναι ένα σημαντικό ορόσημο. Το Nissan LEAF κατέχει ήδη ρεκόρ προ-παραγγελιών, συγκεκριμένα ένα κάθε 10 λεπτά“.

Ο Willcox δήλωσε ότι η Nissan αναμένει να καταγραφούν περαιτέρω στοιχεία το 2018, με τις συνολικές πωλήσεις στην Ευρώπη και τη Ρωσία να αυξάνονται κατά 2%, έως 20,2 εκατομμύρια οχήματα. Η ιαπωνική εταιρία αναμένει ότι η ευρωπαϊκή αγορά θα αυξηθεί κατά 1% στα 18,4 εκατομμύρια οχήματα ενώ η αντίστοιχη Ρωσική θα αυξηθεί κατά 7%, σε 1,8 εκατομμύρια.

Advertisement

 

 

Advertisement