Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα επίσημα σκίτσα του Skoda Kamiq

Ελλάδα 16:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα επίσημα σκίτσα του Skoda Kamiq

ΝΕΑ

Τα επίσημα σκίτσα του Skoda Kamiq

ΝΕΑ

Μετά το Kodiaq ήρθε το Karoq, μετά το Karoq, έρχεται το Kamiq! Αυτό είναι το όνομα του νέου SUV της Skoda που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας αλλά θα μπορούσε να σηματοδοτήσει και εξελίξεις και για το δικό μας κομμάτι του πλανήτη.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Άλλωστε είναι γνωστό πως οι Τσέχοι θέλουν να διευρύνουν τη γκάμα των SUV τους και στη Γηραιά Ήπειρο, με το μοντέλο παραγωγής που θα πατάει σε όσα μας έχει ήδη δείξει στο Vision X (διαβάστε περισσότερα σχετικά, πατώντας εδώ).

Αυτό αναμένεται να μας συστηθεί τον επόμενο Μάρτιο στη Γενεύη αλλά πρώτα θα δούμε Kamiq κι αν σας παραξενεύει αυτή η σειρά προτεραιότητας, αρκεί να σας πούμε πως η αγορά της Κίνας είναι η σημαντικότερη στον κόσμο για τη Skoda αφού στα 10 χρόνια παρουσίασης εκεί σημειώνει σταθερή άνοδο και πέρυσι πούλησε 325 χιλιάδες κομμάτια. Αριθμός που αντιστοιχεί περίπου στο ένα τέταρτο των πωλήσεών της παγκοσμίως.

Advertisement
Advertisement

Το Kamiq λοιπόν αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία το προσεχές καλοκαίρι. Σύντομα δηλαδή η Skoda θα μας δείξει περισσότερα από τα σκίτσα που σας παραθέτουμε σήμερα. Και παράλληλα θα μας πει και περισσότερα για το εν λόγω μοντέλο αφού προς το παρόν δεν έχουν διαρρεύσει λεπτομέρειες για κινητήρια σύνολα και αν θα εφοδιάζεται με υβριδικό σύστημα.

Συγκεριμένα, η επίσημη αποκάλυψή του είναι προγραμματισμένη για τις 25 Απριλίου και τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου.

skoda-kamiq-official-sketches-c640

Advertisement

Αυτά που μπορούμε να δούμε από τα σκίτσα είναι πως στον τομέα της εξωτερικής εμφάνισης ακολουθεί πιστά το σχεδιαστικό μοτίβο των Kodiaq και Karoq, ωστόσο διαφοροποιείται στο εσωτερικό. Βλέπουμε νέου τύπου κεντρική κονσόλα, όπου οι διακόπτες λάμπουν διά της απουσίας τους.

skoda-kamiq-official-sketches-b640

Advertisement