Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα “διαστημικά” σχέδια του Elon Musk

Ελλάδα 6:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα “διαστημικά” σχέδια του Elon Musk

ΝΕΑ

Τα “διαστημικά” σχέδια του Elon Musk

ΝΕΑ

Ο Elon Musk, ο CEO της ανερχόμενης και φιλόδοξης Tesla, έχει αποκαλύψει τον τελικό σχεδιασμό των «κοστουμιών» του SpaceX τα οποία είναι κατάλληλα διαμορφωμένα προκειμένου να εκπληρώσουν στο έπακρο το σκοπό για τον οποίο εξελίχθηκαν. Εν αρχή δεν μοιάζουν με κανένα άλλο κοστούμι.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Στην ανάρτησή του στο Instagram, ο Musk λέει ότι ήταν «εξαιρετικά δύσκολο να εξισορροπηθεί η αισθητική και η λειτουργία» και υποσχέθηκε ότι περισσότερες εικόνες του κοστουμιού θα κυκλοφορήσουν τις επόμενες μέρες. Αν και το κοστούμι μοιάζει με κάτι από μια ταινία επιστημονικής φαντασίας, έχει δοκιμαστεί για διπλή πίεση κενού, ισχυρίζεται ο Musk.

SpaceX-Spacesuit-tsiro-640

Advertisement
Advertisement

Η συναρπαστική δράση εντάσσεται στο στόχο του SpaceX, δηλαδή να στέλνει τους επιβάτες στο διάστημα με επανδρωμένη «κάψουλα» Crew Dragon. Όπως και το κοστούμι, έτσι και το εντυπωσιακό υβρίδιο, υιοθετεί εντός ένα μινιμαλιστικό σχέδιο με μοναδικά καθίσματα αλλά και επιφάνειες σε λευκό και μαύρο φόντο.

Αν ο Musk επιβεβαιωθεί έμπρακτα, το SpaceX θα πετάξει δύο ιδιώτες γύρω από το φεγγάρι το 2018. Ενώ μερικοί έχουν αμφιβολίες για το γεγονός αυτό ότι θα πραγματοποιηθεί τόσο σύντομα, δεν υπάρχει αμφιβολία πως αυτοί οι δύο πολίτες θα δείχνουν ευτυχισμένοι όταν θα εισβάλλουν στο διάστημα.