Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συνεργασία Ford-Mahindra για την δημιουργία νέου SUV

Ελλάδα 20:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συνεργασία Ford-Mahindra για την δημιουργία νέου SUV

ΝΕΑ

Συνεργασία Ford-Mahindra για την δημιουργία νέου SUV

ΝΕΑ

Όχι μία αλλά πέντε συμφωνίες υπέγραψε η Ford με την ινδική Mahindra, με στόχο τη συνεργασία των δύο εταιρειών για την δημιουργία ενός νέου αυτοκινήτου που θα προορίζεται για αναδυόμενες αγορές όπως είναι η Ινδία. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Πρώτο μοντέλο που θα προκύψει από αυτή τη συνεργασία, η οποία “θα επιταχύνει την ανάπτυξη σημαντικών προϊόντων για τους καταναλωτές”, είναι ένα μεσαίου μεγέθους SUV το οποίο και θα βασίζεται πάνω σε πλατφόρμα της Mahindra. Προς το παρόν φυσικά οι δύο εταιρίες κρατούν τα χαρτιά τους κλειστά στις λεπτομέρειες αλλά και στις γενικότερες πληροφορίες για το SUV που θα προκύψει από αυτή τη συνεργασία, για ευνόητους λόγους.

Από την άλλη ωστόσο, Ford και Mahindra δεν έκρυψαν πως θα εξετάσουν και την πιθανότητα να δημιουργήσουν από κοινού ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αλλά και ένα SUV μικρότερων διαστάσεων από το προαναφερόμενο. Πιθανή στην μεταξύ τους σχέση είναι και η ανταλλαγή κινητήρων. Το υποθετικό σενάριο που επικρατεί αυτή τη στιγμή είναι να δούμε κινητήρες της ινδικής εταιρίας σε αυτοκίνητα της Ford.

Οι οικονομίες κλίμακας που θα επιτευχθούν από αυτή τη συνεργασία είναι φυσικά ο κύριος λόγος που οι δύο εταιρίες προχωρούν σε αυτή την πολυδιάστατη συμφωνία, ώστε τα προϊόντα τους να είναι γίνουν ακόμη πιο ανταγωνιστικά στο μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Μεγάλο κίνητρο για την Mahindra είναι και η εμπειρία της Ford όσον αφορά στην παγκόσμια διανομή και δικτύωση, με τους Ινδούς να παρουσιάζονται ιδιαίτερα επιθετικοί τα τελευταία χρόνια όσον αφορά την επεκτατική τους πολιτική. Από την άλλη η πρόσβαση της Ford στην αχανή ινδική αγορά γίνεται τώρα σημαντικά πιο εύκολη, έχοντας σαν συνεργάτη μια “τοπική” εταιρία του βεληνεκούς της Mahindra.

mahindra_nuvosport_640