Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συλλάβαμε το νέο Suzuki Jimny (vid)

Ελλάδα 9:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συλλάβαμε το νέο Suzuki Jimny (vid)

ΝΕΑ

Συλλάβαμε το νέο Suzuki Jimny (vid)

ΝΕΑ

Το μυστήριο του σχεδίου πίσω από το ολοκαίνουργιο Suzuki Jimny προφανώς οδεύει προς τη λύση του, αφού το μικρό SUV μόλις εντοπίστηκε χωρίς ίχνος καμουφλάζ με σάρκα και οστά. Και μάλιστα δεν πρόκειται για ένα αλλά πολλά που στέκονται δίπλα δίπλα πίσω από το εργοστάσιο της Suzuki.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Κάτω από την επιδερμίδα ζει ξανά το παραδοσιακό πλαίσιο τύπου σκάλας, το οποίο μαζί με ένα σύστημα κίνησης σε όλους τους τροχούς θα μετατρέπει το νέο Jimny σε ένα αρκετά ικανό μικρό off-roader, κάτι που δεν θα τολμούσε ποτέ να κάνει για παράδειγμα ένα Nissan Juke. Το επερχόμενο Jimny φαίνεται να αποχωρεί από τα συμβατικά ομαλά εξωτερικά σχήματα. Κάποιος μπορεί να το ονομάσει και ρετρό, πράγμα που ισχύει τελικά. Το νέο μοντέλο εξακολουθεί να μοιάζει λίγο με το παλιό, αλλά με άρωμα από Jeep Renegade. Η ιδιότυπη εμφάνιση θα προσελκύσει πολλούς οπαδούς, ωστόσο είναι απίθανο ότι ένα τέτοιο ασυνήθιστο σχέδιο θα οδηγούσε σε αριθμούς πωλήσεων.

Το ολοκαίνουργιο Jimny αναμένεται επίσης να διαθέτει κάποιο είδος υποβοήθησης πέδησης (χωρίς Cruise Control) καθώς και προβολείς LED. Η καμπίνα του φαίνεται εξαιρετικά χρηστική, κερδίζει σύγχρονες λειτουργίες, όπως οθόνη αφής η οποία μοιάζει με την αντίστοιχη του Swift. Η εσωτερική εικόνα αποκαλύπτει επίσης την παρουσία κλιματισμού, τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και πολλά άλλα. Παρατηρήσαμε πως ορισμένα κουμπιά είναι εξαιρετικά μεγάλα, πιθανότατα έτσι ώστε να μπορούν να λειτουργούν εύκολα ενώ φοράτε γάντια…

Advertisement
Advertisement

Η ισχύς αναμένεται να προέλθει από έναν βασικό βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρων με ατμοσφαιρική αναπνοή, ενώ ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας «Boosterjet» 1,0 λίτρων πιστεύεται ότι θα είναι το βήμα προς τα πάνω, σε ορισμένες αγορές. Ο τελευταίος φημολογείται ότι θα έχει μέγιστη ισχύ 112 ίππους και ροπή στρέψης 170 Nm. Τελικά, αυτό που μας λένε αυτές οι εικόνες είναι ότι πιθανότατα θα δούμε το Jimny του 2019 πολύ νωρίτερα από ότι αρχικά αναμενόταν, με το παγκόσμιο ντεμπούτο να ορίζεται στο Τόκιο τον Οκτώβριο. Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν πριν από το τέλος του έτους, ενώ μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2019, το νέο Jimny θα πρέπει να είναι διαθέσιμο σε πολλές αγορές παγκοσμίως.