Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σύγχρονα αντικλεπτικά συστήματα για τις κλασικές Porsche

Ελλάδα 12:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σύγχρονα αντικλεπτικά συστήματα για τις κλασικές Porsche

ΝΕΑ

Σύγχρονα αντικλεπτικά συστήματα για τις κλασικές Porsche

ΝΕΑ

Η κατοχή και οδήγηση ενός κλασικού αυτοκινήτου έχει σίγουρα μια σπάνια γοητεία όμως συνεπάγεται και αρκετούς συμβιβασμούς καθώς ο οδηγός θα πρέπει να ξεχάσει τα στοιχεία που συνδέονται με την σύγχρονη τεχνολογία σε επίπεδο απόδοσης, άνεσης και φυσικά ασφάλειας τόσο για τους επιβάτες όσο και για το ίδιο το όχημα.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Η Porsche αναγνωρίζοντας το κενό σε ότι αφορά την ασφάλεια των κλασικών αυτοκινήτων, που συνήθως κοστίζουν και αρκετές χιλιάδες ή και εκατοντάδες ευρώ, προχώρησε στην προσφορά ενός δορυφορικού συστήματος εντοπισμού για όλα τα παλαιότερα μοντέλα της.

Η τεχνολογία του συστήματος Porsche Classic Vehicle Tracking System είναι παρόμοια με αυτή που υπάρχει στα σημερινά μοντέλα και μπορεί να τοποθετηθεί σε όλα τα μοντέλα από την θρυλική 356 έως και στην Carrera GT.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα τοποθετείται σε κρυφό σημείο του αυτοκινήτου και ειδοποιεί τον ιδιοκτήτη και το κέντρο ασφαλείας της Porsche για την απόπειρα κλοπής ή για αποσύνδεση της μπαταρίας. Μετά από κατάλληλη επιβεβαίωση του ιδιοκτήτη το σύστημα θα ειδοποιεί τις αρχές δίνοντας την ακριβή τοποθεσία του αυτοκινήτου ενώ θα είναι σε θέση να απενεργοποιεί και τον κινητήρα. Επίσης το GPS του συστήματος θα επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να ελέγχει μέσω κατάλληλης εφαρμογής την διαδρομή που ακολουθεί το αυτοκίνητο και να θέτει περιορισμούς σε σχέση με την ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει σε περίπτωση που έχει παραχωρήσει το αυτοκίνητο σε άλλον οδηγό.

Η ανάπτυξη του συστήματος κρίθηκε αναγκαία από την Porsche καθώς περισσότερο από το 70% των αυτοκινήτων που έχει κατασκευάσει βρίσκονται ακόμα σε κυκλοφορία και πολλά από αυτά είναι ιδιαίτερα υψηλής αξίας.

Porsche-Classic-1-harpi640