Live Κίνηση
Περισσότερα
Suzuki Swift

Suzuki Swift: Made in Japan, φτιαγμένο για την Ευρώπη

Ελλάδα 6:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Suzuki Swift: Made in Japan, φτιαγμένο για την Ευρώπη

Suzuki Swift

Suzuki Swift: Made in Japan, φτιαγμένο για την Ευρώπη

Suzuki Swift

Μπορεί το νέο Swift να διακρίνεται για την παροιμιώδη ιαπωνική του αξιοπιστία, όμως ειδικά σε ότι αφορούσε στην οδηγική του συμπεριφορά, ήταν ξεκάθαρο στους τεχνικούς της Suzuki πως έπρεπε να δοκιμαστεί και εκτός της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Advertisement
Advertisement

Έτσι λοιπόν η Suzuki, επιδιώκοντας να δώσει στους πελάτες της στη Γηραιά Ήπειρο αυτό ακριβώς που ζητάνε, στράφηκε στους ευρωπαϊκούς δρόμους, εκεί όπου οι δοκιμαστές της βοήθησαν δραστικά στη δημιουργία του νέου Swift.

Οι δοκιμές του αμαξώματος, το οποίο αποτελεί το βασικό τμήμα εξέλιξης της νέας γενιάς του μοντέλου, ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2016 και έλαβαν χώρα κυρίως στη Μεγάλη Βρετανία και τη Γερμανία.

Καλύπτοντας συνολικά περισσότερα από 10.000 χιλιόμετρα, οι ομάδα δοκιμών αξιολόγησε σχεδόν 90 διαφορετικά πρωτότυπα ανάρτησης, σε μια προσπάθεια να ικανοποιηθεί η ανάγκη για εξαιρετικά ακριβές σύστημα διεύθυνσης, ευέλικτη και κοφτερή οδηγική συμπεριφορά. Τόσο σε απαιτητικούς δρόμους με στροφές όσο και σε υψηλής ταχύτητας αυτοκινητόδρομο.

Advertisement
Advertisement

Τα κινητήρια σύνολα, συμπεριλαμβανομένων αυτών που χρησιμοποιούν το ήπιο υβριδικό σύστημα της Suzuki, δοκιμάστηκαν σε πιο απαιτητικές συνθήκες – στον ευρωπαϊκό βορά και νότο. Συγκεκριμένα, σε παγωμένες θερμοκρασίες στη Σουηδία και σε υψηλής θερμοκρασίας και υψόμετρου περιβάλλοντα στη νότια Ισπανία. Επιπλέον το σύστημα συγκράτησης στην κατηφόρα και εκκίνησης στην ανηφόρα, δοκιμάστηκε στους απαιτητικούς δρόμους των Άλπεων.

Αυτή η επαλήθευση, και οι συνεπακόλουθες βελτιώσεις  στο αμάξωμα, την ανάρτηση και τα κινητήρια σύνολα του νέου Swift, βασισμένες στις απαιτητικές, πραγματικές ευρωπαϊκές συνθήκες οδήγησης, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να εμφανιστεί το νέο Swift ικανό να προσφέρει συναρπαστική οδηγική απόλαυση η οποία θα ικανοποιηθεί κάθε αγοραστή από τη Γηραιά Ήπειρο.