Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην πίστα με τη McLaren Senna (Video)

Ελλάδα 3:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην πίστα με τη McLaren Senna (Video)

ΝΕΑ

Στην πίστα με τη McLaren Senna (Video)

ΝΕΑ

Η McLaren Automotive δημιούργησε ένα πολύ γκαζιάρικο και πολύ ενδιαφέρον video στο οποίο μας παρουσιάζει μερικές από τις αρετές της θηριώδους Senna – του απόλυτου supercar που αποδίδει φόρο τιμής στον σπουδαίο και αδικοχαμένο Ayrton.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Το βρετανικό «τέρας» ταξίδεψε στη Νότια Αφρική και πάτησε γκάζι στην πίστα του Κυαλάμι. Εκεί, ο επικεφαλής δοκιμαστής της McLaren, Gareth Howell, μας δείχνει πως δαμάζονται τα 800 άλογα που προέρχονται από τον 4λιτρο V8 Twin-Turbo κινητήρας που φωλιάζει στα σωθικά της.

Και εξηγεί πόσο επιθετική μπορεί να γίνει όταν μπει σε «Race Mode». Πως αλλάζουν οι ρυθμίσεις τις ανάρτησης ώστε να έρθει μία ανάσα από το οδόστρωμα, πως λειτουργούν τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα στην προσπάθεια παραγωγής κάθετης δύναμης (η οποία φτάνει στην εξωπραγματική τιμή των 1198 kg).

Advertisement
Advertisement

Πως η Senna εκτινάσσεται κάνοντας τα 0-100 σε 2.8sec και τα 0-200 σε 6.8 αλλά και γιατί η McLaren Automotive έχει πάρει την απόφαση να πραγματοποιήσει εκτενείς δοκιμές σε όσο γίνεται περισσότερες πίστες ανά τον κόσμο.

Κι αν θέλετε, η βρετανική μάρκα βρήκε μία ενδιαφέρουσα αφορμή για να γυρίσει σελίδα μετά την αποχώρηση του επικεφαλής δοκιμαστή Chris Goodwin, που έφυγε με προορισμό την Aston Martin, «συστήνοντάς» μας τον διάδοχό του σε αυτό το νευραλγικό πόστο.

Advertisement

Περισσότερα, στο video που ακολουθεί…

Advertisement