Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην παραγωγή το Infinity Q60 Black S των 500 ίππων;

Ελλάδα 3:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην παραγωγή το Infinity Q60 Black S των 500 ίππων;

ΝΕΑ

Στην παραγωγή το Infinity Q60 Black S των 500 ίππων;

ΝΕΑ

Πιθανότατα στο Σαλόνι του Παρισιού η Infinity θα παρουσιάσει μια φρεσκαρισμένη έκδοση του σκληροπυρηνικού πρωτότυπου Q60 Black S με μονάδα ισχύος εμπνευσμένη από τη Formula 1.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η ισχύς του Q60 Black S θα αγγίζει τους 500 ίππους χάρη στον συνδυασμό κινητήρα και ηλεκτροκινητήρα με φιλοσοφία αντίστοιχη αυτής της Formula 1.

Ο θερμικός κινητήρας θα είναι ο 3λιτρος biturbo V6 από την έκδοση Red Sport ο οποίος φθάνει τους 400 ίππους. Η υπόλοιπη ισχύς θα προέρχεται από μια μονάδα η οποία θα τροφοδοτείται από την κινητική ενέργεια κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος αλλά και από την ενέργεια των καυσαερίων και η οποία στη συνέχεια να τροφοδοτεί μέσω ηλεκτροκινητήρα τον στρόφαλο του κινητήρα. Επιπλέον θα ακόμα υψηλότερη απόδοση αλλά και καλύτερο ήχο θα υπάρχει εξάτμιση τιτανίου.

Το μοντέλο παραγωγής αναμένεται να έχει ειδικά μελετημένες ρυθμίσεις στην ανάρτηση αλλά και πολλά μέρη από ανθρακονήματα προκειμένου να μειωθεί το βάρος. Οι πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα πως η κρεμαγιέρα Direct Adaptive Steer με τεχνολογία steer-by-wire θα αντικατασταθεί από μια συμβατική προκειμένου να εξασφαλιστεί καλύτερη αίσθηση και κλασική μηχανική ακρίβεια.

Advertisement
Advertisement

Αν και η εταιρία σημειώνει πως έχουν βρεθεί οι κατάλληλοι προμηθευτές και συνεργάτες για το project δεν έχει δοθεί το πράσινο φως για την παραγωγή του, γεγονός που σημαίνει πως αν τελικά υλοποιηθεί δεν θα το δούμε στους δρόμους νωρίτερα από το 2020.

Σε περίπτωση πάντως που φθάσει στην παραγωγή το Q60 Black S θα είναι ένας ισχυρότατος αντίπαλος των Audi RS5, Lexus RC F και Mercedes-AMG C63 S.

infiniti-q60-project-black-s-concept-2017-geneva-auto-show76543harpi640