Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στη SEMA η Javelin των 1.036 ίππων

Ελλάδα 2:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στη SEMA η Javelin των 1.036 ίππων

ΝΕΑ

Στη SEMA η Javelin των 1.036 ίππων

ΝΕΑ

Οι Ringbrothers και Prestone έχουν συνεργαστεί για να εισαγάγουν το 1972 μια… “ερωτεύσιμη” AMC Javelin AMX που ονομάζεται Defiant! Στην έκθεση βελτιώσεων SEMA οι μνήμες ξύπνησαν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή τη φορά, διαβάστε την ονομαστική ισχύ…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Επί του παρόντος, στη SEMA, το Defiant! τιμολογείται ως το πιο άγριο αυτοκίνητο που δημιουργήθηκε ποτέ από τους Jim και Mike Ring λόγω της “ακραίας εμφάνισης, των τεχνικών κατασκευής αιχμής και της τετραψήφιας ισχύος”. Μιλώντας για το τελευταίο, το αυτοκίνητο διαθέτει έναν βενζινοκινητήρα Hellcat V8 6,2 λίτρων ο οποίος έχει εξοπλιστεί με υπερτροφοδότη Whipple 4,5 λίτρων, ένα σύστημα διαχείρισης καυσίμων Holley Dominator και μια εξάτμιση Flowmaster. Χάρη σε αυτές τις αλλαγές, ο κινητήρας παράγει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα 1,036 ίππων. Συνδυάζεται δε με αυτόματο κιβώτιο Bowler, το οποίο στέλνει ροπή στους πίσω τροχούς μέσω ενός κινητήριου άξονα από ανθρακονήματα.

AMC-Javelin-tsiro-640

Advertisement
Advertisement

Οι Ringbrothers δεν σταμάτησαν εκεί καθώς η εταιρεία επέκτεινε το μεταξόνιο του Javelin μετακινώντας τους τροχούς προς τα εμπρός 6,5 cm. Ως αποτέλεσμα, τα ξεχωριστά τόξα των τροχών μετακινήθηκαν προς τα εμπρός και αποτελούνται από ανθρακονήματα όπως επίσης το καπό, τα μπροστινά φτερά, η μάσκα και η πρόσθια εισαγωγή αέρα. Η εταιρία εγκατέστησε επίσης νέους προφυλακτήρες, εντυπωσιακά αεροδυναμικά στοιχεία πίσω στην ουρά, κατασκευασμένα από συμπαγές μπλοκ αλουμινίου.

Το αυτοκίνητο διαθέτει ενισχυμένο εμπρός υποπλαίσιο (Detroit Speed) ​​και έχει εξοπλιστεί με ένα νέο σύστημα διεύθυνσης. Υπάρχει επίσης μια προσαρμοσμένη πίσω ανάρτηση τεσσάρων συνδέσμων. Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ρετρό καθίσματα, ρετρό εμπνευσμένα όργανα μέτρησης και σύστημα ήχου Kicker. Υπάρχουν επίσης τροχοί HRE των 20 ιντσών που υποστηρίζονται από σύστημα πέδησης Baer.