Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στη φάση των τελικών του δοκιμών το Skoda Kodiaq RS

Ελλάδα 17:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στη φάση των τελικών του δοκιμών το Skoda Kodiaq RS

ΝΕΑ

Στη φάση των τελικών του δοκιμών το Skoda Kodiaq RS

ΝΕΑ

H Skoda ετοιμάζει πυρετωδώς την πιο σπορ έκδοση του Kodiaq RS, με το νέο μοντέλο να βρίσκεται στη φάση των τελικών του δοκιμών στην πλέον απαιτητική πίστα του κόσμου, στο Νίρμπουργκρινγκ. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το νέο Skoda Kodiaq RS αναμένεται να φέρει για την κίνησή του αποκλειστικά diesel κινητήρα, τον twin-turbo 2λιτρο TDI των 240 ίππων του VW Group, ο οποίος αποδίδει επιπλέον 500 Nm ροπής ανάμεσα στις 1.750 και 2.500 σ.α.λ.

Το μοτέρ αυτό θα συνδυαστεί στάνταρ με 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και τετρακίνηση, προσφέροντας 0-100 km/h κοντά σε 6,7 sec. Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τις πρώτες πληροφορίες δεν θα υπάρχει βενζινοκίνητη έκδοση για το μοντέλο.

Φυσικά, το νέο Skoda Kodiaq RS αναμένεται να λάβει ένα πιο σπορ αμάξωμα, που πάντως αναμένεται να εμπνευστεί από την έκδοση Kodiaq Sportline που ήδη διατίθεται στη γκάμα (πάνω φωτογραφία). Αντίστοιχα, πιο σπορτίφ θα είναι και το εσωτερικό.

Advertisement
Advertisement

Στο κομμάτι των οδικών και οδηγικών του χαρακτηριστικών, το νέο Kodiaq RS είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει σε δυναμισμό σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις του, εξ ου άλλωστε και η Skoda έχει ως πεδίο δοκιμών του και την πίστα του Νίρμπουργκρινγκ. Ως προς τέλος το πότε θα ξεκινήσει η παραγωγή του, αυτό αναμένεται να συμβεί μέσα στον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Kodiaq RS Ring