Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα σκαριά μία «καυτή» έκδοση του VW Polo GTI

Ελλάδα 14:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στα σκαριά μία «καυτή» έκδοση του VW Polo GTI

ΝΕΑ

Στα σκαριά μία «καυτή» έκδοση του VW Polo GTI

ΝΕΑ

H VW φαίνεται να μην έχει εφησυχάσει με το αναμενόμενο λανσάρισμα του Polo GTI. Η εταιρεία από το Βόλφσμπουργκ σκέφτεται πολύ σοβαρά να παρουσιάσει εν ευθέτω χρόνω μία ακόμη ισχυρότερη έκδοση του συγκεκριμένου μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Σε πρόσφατη συνέντευξή του σε βρετανικό περιοδικό, ο υπεύθυνος εξέλιξης της VW, Karsten Schebsdat, δήλωσε πως είναι πολύ πιθανό να παρουσιαστεί μία ακόμη πιο ισχυρή και ταχύτερη έκδοση του νέου Polo, με άγνωστο προς το παρόν κωδικό, αν και φαίνεται πολύ πιθανό να φέρει το γράμμα «R».

2018-vw-polo-gti-4-chariatis-530

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Το Polo GTI είναι τόσο σταθερό στις υψηλές ταχύτητες, γεγονός που δείχνει ότι το πλαίσιο αντέχει για ακόμη περισσότερη ισχύ». Η παραπάνω διαπίστωση έρχεται να επιβεβαιώσει τις φήμες ότι η VW έχει ήδη στην κατοχή της αρκετά πρωτότυπα Polo R, που έχουν αναλάβει το ρόλο των μοντέλων εξέλιξης. Είναι λογικό ακόμη να μην υπάρχουν επίσημα στοιχεία για την συγκεκριμένη έκδοση του γερμανικού μοντέλου, αλλά δεν θα εκπλαγούμε εάν κάτω από το καπό τοποθετηθεί ο ήδη υπάρχον από την έκδοση Golf R, υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 2,0 λίτρων, ο οποίος θα διαθέτει χαμηλότερη ισχύ σε σχέση με το μεγαλύτερο μοντέλο.

Advertisement

2018-vw-polo-gti-5-chariatis-640

Πάντως, αντίθετα με την προσθιοκίνητη σχεδίαση του Polo GTI, η νέα έκδοση θα διαθέτει σύστημα τετρακίνησης 4Motion, έχοντας κεντρικό συμπλέκτη Haldex, το οποίο θα συνδυάζεται με ένα ηλεκτρονικό διαφορικό EDS.

Advertisement