Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα σκαριά το i20 N από τη Hyundai

Ελλάδα 23:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στα σκαριά το i20 N από τη Hyundai

ΝΕΑ

Στα σκαριά το i20 N από τη Hyundai

ΝΕΑ

Το i20 επιλέχθηκε τελικά από τη Hyundai προκειμένου να εκπροσωπήσει επάξια τη μάρκα στο κορυφαίο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC). Η οικονομική επένδυση αναμένεται μεγάλη, ενώ είναι κοντά και το λανσάρισμα της κορυφαίας N έκδοσης του κορεάτικου μικρού.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Πως όμως θα είναι εμφανισιακά το επερχόμενο Hyundai i20 N; Ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας με τους μεγάλους αεραγωγούς τοποθετημένους επάνω στον πρόβολο αλλά και το λογότυπο N στην εξαγωνική κυψελοειδή γρίλια κλέβουν αμέσως την προσοχή. Δεν θα μπορούσε να συμβαίνει διαφορετικά…

Η επιθετική αμφίεση ενισχύεται ακόμη περισσότερο από την ύπαρξη των πλαϊνών μαρσπιέ αλλά και τους μεγάλους σε διάσταση τροχούς. Η διχρωμία της οροφής όπως επίσης και την πίσω κολώνα του αμαξώματος, ολοκληρώνει την «μεταμόρφωση» του i20 σε ένα «όπλο επιδόσεων» που δεν πρέπει μόνο να είναι αλλά και να το δείχνει κιόλας.

Advertisement
Advertisement

Στο χώρο του κινητήρα θα ζει η βελτιωμένη έκδοση του 4κύλινδρου turbo T-GDI βενζινοκινητήρα των 1,6 λίτρων, δανεισμένη από το μεγαλύτερο και αρκετά βαρύτερο Tuscon, με ισχύ εδώ τους 200 ίππους. Το κιβώτιο θα είναι μηχανικό 6 σχέσεων, ενώ η κίνηση θα καταλήγει στους πρόσθιους τροχούς, (σημειώστε πως θα υπάρχει και ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης). Το Hyundai i20 N θα λανσαριστεί επίσημα το 2019.

Πηγή: Auto Express