Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα σκαριά η εκθαμβωτική Mercedes CLA

Ελλάδα 20:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στα σκαριά η εκθαμβωτική Mercedes CLA

ΝΕΑ

Στα σκαριά η εκθαμβωτική Mercedes CLA

ΝΕΑ

H Mercedes ετοιμάζεται να παρουσιάσει στα τέλη της χρονιάς τη δεύτερη γενιά της CLA, ενός μοντέλου που αναμένεται με αρκετό ενδιαφέρον, καθώς ήδη έχει παρουσιαστεί η σεντάν έκδοση της A-Class, που θα ξεκινήσει τις πωλήσεις της αρχικά από την αγορά της Κίνας και αργότερα σε άλλες χώρες.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Τι γνωρίζουμε όμως για τη νέα CLA; Αρχικά, και σε ότι αφορά τη σχεδίασή της, θα διαθέτει επιρροές τόσο από την CLS, όσο και από τη νέα A-Class, όπως την εμπρόσθια μάσκα, η οποία περιλαμβάνει τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας Multibeam LED. Ένα θέμα που αντιμετώπιζε η προηγούμενη γενιά της CLA αφορούσε την ποιότητα και την σχεδίαση του εσωτερικού. Πλέον, θα περιλαμβάνει τις ίδιες τεχνολογικές καινοτομίες με την A-Class, συμπεριλαμβανομένου του νέου συστήματος infotainment MBUX το οποίο συνδυάζεται με δύο οθονές 12,3 ιντσών.

mercedes-amg-gt-concept-5-chariatis-530

Οι techno-freaks θα απολαύσουν τη δυνατότητα επιλογής 64 χρωμάτων για το εσωτερικό, τις φωνητικές εντολές του MBUX και το εξελιγμένο σύστημα πλοήγησης.

Advertisement

Η νέα Mercedes CLA θα είναι βασίζεται στην πλατφόρμα MFA2, ενώ ανάλογα της A-Class αναμένεται να είναι τα μηχανικά σύνολα, όπως ο νέος κινητήρας 1,4 λίτρων και 161 ίππων, ο δίλιτρος υπερτροφοδοτούμενος των 221 ίππων και ο diesel των 1,5 λίτρων και 116 ίππων. Όλοι οι παραπάνω κινητήρες θα συνδυάζονται με ένα διπλού συμπλέκτη αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων, που θα μεταφέρει την ισχύ στους εμπρός τροχούς, ενώ αργότερα θα υπάρχουν και τετρακίνητες εκδόσεις, αλλά και η κορυφαία, με την υπογραφή της AMG.

mercedes-amg-gt-concept-four-doors-805-hp-and-production-intent-news-car-and-driver-photo-676819-s-original-chariatis-640

Advertisement