Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα δικαστήρια η Apple λόγω… γραπτών μηνυμάτων

Ελλάδα 15:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στα δικαστήρια η Apple λόγω… γραπτών μηνυμάτων

ΝΕΑ

Στα δικαστήρια η Apple λόγω… γραπτών μηνυμάτων

ΝΕΑ

Μήνυση δέχθηκε η Apple για τον λόγο πως δεν απενεργοποιεί λειτουργίες του iPhone κατά την οδήγηση, στις ΗΠΑ. Ευτυχώς σε μια άλλη πλευρά του πλανήτη, οι νόμοι δεν είναι μόνο για να γράφονται, αλλά για να εφαρμόζονται ακόμη και σε βαρβάτες πολυεθνικές.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η συγκεκριμένη μήνυση είναι η δεύτερη που δέχεται η εταιρία σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα και η οποία κατατέθηκε στο δικαστήριο του Λος Άντζελες. Η αιτία της μήνυσης, είναι ότι η Apple δεν απέτρεψε τους χρήστες των iPhone να στέλνουν γραπτά μηνύματα κατά τη διάρκεια της οδήγησης, με συνέπεια να θέτουν σε κίνδυνο τόσο τον εαυτό τους όσο και τους υπόλοιπους οδηγούς στο δρόμο.

Κάτι τέτοιο φυσικά και συνέβη στην πράξη με έναν άνθρωπο να τραυματίζεται όταν έπεσε επάνω του οδηγός που είχε τα μάτια του στο κινητό προκειμένου να αποστείλει μήνυμα στην αγαπημένη του.

Advertisement
Advertisement

Η Apple από την πλευρά της, ισχυρίζεται πως για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, έχει δημιουργήσει εδώ και τρία χρόνια δική της εφαρμογή, που αποτρέπει τους οδηγούς να στέλνουν μηνύματα την ώρα που οδηγούν, ωστόσο, ουδείς την έχει δει στις ΗΠΑ να τοποθετείται μέχρι στιγμής στα κινητά τηλέφωνα.