Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Skoda: Προετοιμάζει σπορ ηλεκτρικό coupe

Ελλάδα 11:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda: Προετοιμάζει σπορ ηλεκτρικό coupe

ΝΕΑ

Skoda: Προετοιμάζει σπορ ηλεκτρικό coupe

ΝΕΑ

Το μελλοντικό Skoda coupe, είναι μέρος της σειράς που θα δημιουργηθεί με τα πέντε EV οχήματα και εμπνέεται από τη δεκαετία του 1970 και το 110R. Οι υπεύθυνοι της Skoda επιβεβαίωσαν για πρώτη φορά ότι η μάρκα προσπαθεί να αναπτύξει ένα ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Θα είναι ένα από τα πέντε EV που θα πωληθούν μέχρι το 2025, το αποκάλυψε το Auto Express πρόσφατα. Μιλώντας για την ιστορία της μάρκας και μερικά από τα πιο εικονικά μοντέλα της, ο Christian Strube, το αφεντικό της Skoda γύρω από την τεχνική εξέλιξη, είπε: «Η ιστορία κατά την οποία η Skoda έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με τη λειτουργία, δεν είναι αλήθεια. Η Skoda έχει 120 χρόνια ιστορίας και είναι γεμάτη συγκινήσεις».

Ο Strube αναφέρθηκε στον κινητήρα 110 R Coupe με κινητήρα τοποθετημένο πίσω από τη δεκαετία του ’70 ως το είδος της ποικιλίας και του ενθουσιασμού που παρατηρήθηκε στο παρελθόν στο συγκεκριμένο κατασκευαστή. Ερωτηθείς αν η Skoda θα έφτιαχνε ποτέ ένα αυτοκίνητο όπως το πάλαι ποτέ 110 R, ο Strube απάντησε: «Ναι, αλλά ηλεκτρικό». Οι αποκλειστικές εικόνες μας δείχνουν πώς θα μπορούσε να φανεί το ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο της Skoda.

Advertisement
Advertisement

Δεν υποδείχθηκε χρονοδιάγραμμα κατά την άφιξή του, αλλά η Skoda πιθανότατα θέλει να στοχεύσει πρώτα στα μεγαλύτερα τμήματα EV με τα πέντε προγραμματισμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα οποία θα φέρει στη ζωή. Μια ηλεκτροκίνητη έκδοση του Citigo θα κάνει το ντεμπούτο της το 2019, ενώ μια έκδοση παραγωγής του SUV Vision E επιβεβαιώνεται ότι θα ακολουθήσει το 2020. Τουλάχιστον ένα επιπλέον SUV και ένα οικογενειακό αναμένεται να παρουσιαστούν πριν από το σπορ αυτοκίνητο. Το μόνο σίγουρο είναι πως όλα θα πωλούνται μέχρι το 2025.

Η αρχιτεκτονική της πλατφόρμας MEB επιτρέπει την ηλεκτροκίνηση και θα αποτελέσει τη βάση του σπορ αυτοκινήτου, η οποία παρέχει επίσης στη Skoda μεγάλη ευελιξία όσον αφορά τη δυναμική. Στο Vision E, η ισχύς προέρχεται από δύο ηλεκτροκινητήρες με συνδυασμένη ισχύ 302 PS – και με έναν κινητήρα τοποθετημένο σε κάθε άξονα, διαθέτει και τετρακίνηση. Η Skoda ισχυρίζεται ότι το πρωτότυπο είναι ικανό να φτάσει τα 100 km/h από στάση σε έξι sec, ενώ θα διαθέτει και μεγάλη αυτονομία.

Skoda-ev-sports-car-tsiro-640