Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Skoda Kodiaq και σε RS

Ελλάδα 5:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Skoda Kodiaq και σε RS

ΝΕΑ

Το Skoda Kodiaq και σε RS

ΝΕΑ

Το λανσάρισμα του πρώτου SUV της Skoda ξεκινά άμεσα στην ευρωπαϊκή αγορά. Πηγές από την εταιρεία υποστηρίζουν ότι σύντομα το Kodiaq θα αποκτήσει και RS έκδοση.

Advertisement
Advertisement

Eπιμέλεια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Η είδηση προέκυψε μετά από δηλώσεις του υπεύθυνου έρευνας και ανάπτυξης της Skoda, Christian Strube, ο οποίος υποστήριξε ότι η εταιρεία ετοιμάζει μια hot έκδοση του νέου Kodiaq. O Christian Strube ανέφερε πως για την κίνηση του μοντέλου θα χρησιμοποιηθεί ένα ντίζελ μηχανικό σύνολο, που πιθανότατα θα είναι ο 2λιτρος διπλά υπερτροφοδοτούμενος BiTDI του VW Group.

Το εν λόγω μοτέρ εξοπλίζει ήδη τα Tiguan & Passat και η απόδοσή του ανέρχεται στους 240 ίππους και τα 500 Nm ροπής από τις 1.750 σ.α.λ. Στην περίπτωση του Tiguan προσφέρει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 6,5 sec και έτσι, περιμένουμε αντίστοιχα καλές επιδόσεις για στην κορυφαία έκδοση του Kodiaq.Tέλος, το στέλεχος της Skoda απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν σπορ εκδόσεις όσον αφορά τα Fabia & Citigo, υποστηρίζοντας ότι ο προσανατολισμός της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια σχετίζεται με μοντέλα που θα προσφέρουν χαμηλή κατανάλωση και ρύπους.

Advertisement
Advertisement