Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Skoda γιορτάζει την παραγωγή 19 εκατ. οχημάτων

Ελλάδα 13:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Skoda γιορτάζει την παραγωγή 19 εκατ. οχημάτων

ΝΕΑ

Η Skoda γιορτάζει την παραγωγή 19 εκατ. οχημάτων

ΝΕΑ

Η Skoda έχει να επιδείξει ένα πλούσιο έργο στον τομέα της αυτοκίνησης, με αρκετά μοντέλα που έχουν σημειώσει μεγάλες εμπορικές επιτυχίες. Πρόσφατα, η εταιρεία γιόρτασε την παραγωγή 19 εκατομμυρίων οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Επιμέλεια: Κώστας Φούζας

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1895, με την επωνυμία «Laurin & Klement», και αρχικά έφτιαχνε ποδήλατα. Ξεκίνησε να κατασκευάζει αυτοκίνητα το 1905 και ταυτόχρονα μετονομάστηκε σε «Skoda». Αυτές τις μέρες, η εταιρεία γιόρτασε την παραγωγή 19 εκατομμυρίων αυτοκινήτων, γεγονός που συμπίπτει και με την 25η επέτειο της συνεργασίας της φίρμας με τη VW.  Το αυτοκίνητο που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής και συμπλήρωσε το παραπάνω νούμερο ήταν μια Skoda Fabia, σε λευκό χρώμα.

Η τσέχικη εταιρεία διανύει την καλύτερη περίοδό της, καθώς η ζήτηση για τα  μοντέλα της αυξάνει συνεχώς (διαθέτει εργοστάσια παραγωγής σε 7 διαφορετικές χώρες). Μάλιστα, η γκάμα της είναι πιο πλήρης από ποτέ, ενώ στο επόμενο διάστημα πρόκειται να λανσάρει πολλά και σημαντικά μοντέλα. Στις αρχές του 2017 ξεκινά το επίσημο λανσάρισμα του Kodiaq, του πρώτου SUV στην ιστορία της φίρμας, και ακολουθούν μέσα στο χρόνο το νέο Yeti, το ανανεωμένο Rapid, η φρεσκαρισμένη Octavia και άλλα.

Advertisement
Advertisement