Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συστήματα infotainment: Σύγχρονα μεν, δύστροπα δε

Ελλάδα 10:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συστήματα infotainment: Σύγχρονα μεν, δύστροπα δε

ΝΕΑ

Συστήματα infotainment: Σύγχρονα μεν, δύστροπα δε

ΝΕΑ

Μπορεί η τεχνολογία και δη αυτή που χρησιμοποιείται πλέον στα σύγχρονα αυτοκίνητα να καλπάζει κυριολεκτικά σαν καθαρόαιμο άτι, ωστόσο, υπάρχουν μαζικά παράπονα για κάποια δύστροπα που συναντούμε στα νέας εσοδείας εσωτερικά.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Δεν προκαλεί πλέον εντύπωση ούτε αποτελεί είδηση, πως τα προηγμένα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας κυρίως αυτά των αποδοτικών πολλαπλών λειτουργιών προκαλούν προβλήματα.

Είναι λογικό, αφού σε μόλις μία δεκαετία και κάτι, τα οχήματα έχουν περάσει από το να έχουν ραδιοκασετόφωνα, μετά CD και στη συνέχεια περίπλοκη οθόνη αφής, με διασυνδέσεις infotainment που διαχειρίζονται τα πάντα, από την πλοήγηση GPS μέχρι σύνδεση με smartphone.

Advertisement
Advertisement

Οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες αναπτύσσουν τα δικά τους συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, και μερικοί λειτουργούν πολύ καλύτερα από τους άλλους. Αλλά ακόμα και με αυτά που προκαλούν περιορισμένο πρόβλημα, οι αδυναμίες είναι ακόμη στο στάδιο της επεξεργασίας.

Πολύ “μπλιμπλίκι” ρε παιδιά στο σημερινό αυτοκίνητο λοιπόν, σε τέτοιο σημείο που αν δεν είσαι πραγματικά fan, expert ή εξοικειωμένος με τη νέα τεχνολογία, είναι πολύ πιθανό να σου σπάνε τα νεύρα, ακόμη κι όταν πρόκειται να προσπαθείς να αλλάξεις σταθμό στο ραδιόφωνο.